Podemos'un İran'dan maddi yardım aldığı iddiası

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Podemos'un İran'dan maddi yardım aldığı iddiası

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İspanya'da polisin, Podemos partisinin İran'dan maddi yardım aldığına ilişkin iddia üzerine soruşturma başlattığı ileri sürüldü.

İspanya'da internette faaliyet gösteren "El Confidencial" gazetesindeki habere göre, Polis Mali ve Ekonomik Suçlar Birimi (UDEF), İran kaynaklı dış yardım aldığı iddia edilen Podemos partisi hakkında gizli soruşturma yürütüyor.

Haberde, İranlı iş adamı Mahmud Alizade Azimi'nin yaklaşık 5 milyon avroyu Dubai ve Malezya'daki başka şirketler aracılığıyla Podemos'a aktardığı yönündeki iddiaların UDEF tarafından araştırıldığı belirtildi.

İddiaya ilişkin açıklama yapan Podemos lideri Pablo Iglesias, "UDEF'i yaptığı bu iş için kutluyoruz ve tüm evraklarımızı kullanımına açıyoruz" dedi.

"Ne doğrularım ne de yalanlarım"

İspanya'da birinci siyasi parti konumunda olan Halk Partisi'nin (PP) eski muhasebe müdürünün yolsuzluk suçlamalarından cezaevinde olmasını ve PP'nin üst düzey yöneticilerinin geçmişte kapalı zarflarla şirket ve vakıflardan para aldığı suçlamalarına atıfta bulunan Iglesias, "Çantaları şeffaf olan bir siyaset yapıyoruz çünkü Sayıştaya hesaplarını bildiren tek siyasi parti biziz" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz ise iddiayı "ne doğrulayacağını ne de yalanlayacağını" belirterek medyada konuyla ilgili haberlerin çıkmasına ilişkin üzüntüsünü dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...