Kenya Dışişleri Bakanı Cibril: Terör bir bölge ya da ülkeye ait bir sorun değil

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Kenya Dışişleri Bakanı Cibril: Terör bir bölge ya da ülkeye ait bir sorun değil

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kenya Dışişleri Bakanı Cibril, “Terörizm sadece bir bölge ya da ülkeye ait bir sorun değil ve ayrım yapmadan insanları vuruyor" dedi.

Kenya Dışişleri ve Uluslararası Ticaret Bakanı Emine Muhammed Cibril, terörizmin sadece bir bölge ya da ülkeye ait bir sorun olmadığını ve ayrım yapmadan insanları vurduğunu belirterek, "Şu ana kadar yaptığımız şey de uluslararası toplum olarak terörle mücadele konusunda bir araya gelmeyi sağlamaktır" dedi.

Cibril, AA muhabirinin terörizm, Türkiye ile ilişkiler, bölgesel ve güncel uluslararası meselelere ilişkin sorularını yanıtladı.

Kenya-Türkiye ilişkilerinin tarihi niteliğine dikkati çeken Cibril, ilişkilerin Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta'nın geçen yılın nisan ayında Türkiye’ye yaptığı ziyaretle daha da geliştiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Ticari ilişkilerimiz uzun süredir devam ediyor. Türkiye’nin desteğini alıyoruz ancak bir yandan da beraber çalışıyoruz. Zira, birçok Türk şirketi inşaat alanında Nairobi’de faaliyet gösteriyor. İşbirliğinin enerji gibi başka alanlara da yayılmasını umut ediyoruz. Kenya, Afrika’daki en büyük yenilenebilir enerji üreticisi ülkelerden biridir. Bunun yanı sıra, petrol ve gazımız var. Dolayısıyla işbirliği yapacağımız birçok alan ve büyük bir potansiyel bulunuyor. İhtiyacımız olan şey bu potansiyeli kullanmak.”

“Ülkedeki terör yasası herhangi bir topluluğu hedef almadı” 

Kenya’da çıkarılan terör yasası ile Somali kökenli Müslümanlar arasında huzursuzluk olduğu eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Cibril, Kenya’da Müslüman ve etnik Somalili grupların temsilcileri bulunduğunu kaydetti. 

Ülkede yönetime tam katılımın olduğunu dile getiren Cibril, bu nedenle eleştirilere katılmadığını ve yasanın herhangi bir topluluğu hedef almadığını vurguladı. Kenyalı Bakan, “Müslüman, Hıristiyan, Hindu veya başka gruplar, hepimiz uzun zamandır bir arada yaşıyoruz. Hiçbir zaman bizi ayıran problemlerimiz olmadı” diye konuştu.

Cibril, “Eş Şebab’ın hedefinde olan ülkeler arasında Türkiye de var. Bu bağlamda, Eş Şebab’a karşı nasıl bir mücadele etkili olabilir?” şeklindeki sorusuna karşılık, "Terörizmin sadece bir bölge ya da ülkeye ait bir sorun değil ve ayrım yapmadan insanları vuruyor. Şu ana kadar yaptığımız şey uluslararası toplum olarak terörle mücadele konusunda bir araya gelmeyi sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...