Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Madaya'ya insani yardımlar yetersiz kalıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Madaya'ya insani yardımlar yetersiz kalıyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Suriye'de abluka altında olan Madaya'ya ikinci insani yardım konvoyunun ulaşması bekleniyor. Ancak belde halkı, yardımların yeterli olmadığını, ablukanın kaldırılması çağrısı yapıyor.

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Hizbullah milislerinin ablukası altında olan Madaya'ya bugün ikinci insani yardım konvoyunun ulaşması bekleniyor. Ancak belde halkı, yardımların yeterli olmadığını belirterek, belde üzerindeki ablukanın kaldırılması çağrısı yapıyor.

Madaya'daki yerel aktivistlerden Ebu Hassan AA muhabirine, bugün BM denetiminde getirilmesi beklenen 8 bin insani yardım paketinin mevcut ihtiyacı gidermeye yeterli olmayacağını söyledi.

"Eğer belde üzerinde rejimle Hizbullah milislerinin ablukası kalkmazsa ölümler devam edecek" diyen Ebu Hasan, gönderilen yardımların birkaç gün içinde tükeneceğine dikkati çekti.

Madaya'da acil tedaviye ihtiyacı olan çok sayıda hasta bulunduğunu hatırlatan Ebu Hassan, "İnsani yardımlar bununla sınırlı kalırsa, şimdiye kadar yapılanların göz boyamak için yapıldığı da anlaşılır" ifadelerini kullandı.

Madaya yerel koordinasyon komitesi üyesi Ammar Ebu Salih de Esed rejimi ve Hizbullah güçlerinin halen Madaya'dan çıkmak isteyenlere ateş açtığını dile getirdi.

Beldedeki ağır hastaların bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini vurgulayan Ebu Salih, ''Beldeye insani yardım girişi yeterli değil. Sağlık malzemesi de geldi. Ancak hastalara bakacak uzman doktorlarımız yok. Hastalara teşhis konulamıyor. Burada herkes kaderine terk edilmiş durumda'' diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...