Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İsrail'in amacı Aksa'yı işgal edip Yahudilere ibadet yolunu açmak'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'İsrail'in amacı Aksa'yı işgal edip Yahudilere ibadet yolunu açmak'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Mescid-i Aksa Camisi İmamı Sabri, "İsrail, güvenlik tedbiri adı altına Müslümanların Aksa'da namaz kılmalarını engellemek istiyor. Amaç Aksa'yı işgal edip, Yahudilere ibadet yolunu açmak" dedi.

Eski Kudüs Müftüsü ve Mescid-i Aksa Camisi İmamı İkrime Sabri, tüm Müslümanlar için kutsal bir yer olarak kabul edilen Aksa Camisi'nin son günlerde aşırı sağcı Yahudilerin saldırılarına maruz kaldığını belirterek, "İsrail askerleri bilinçli bir şekilde güvenlik tedbirlerini artırıp, halkın ibadet etmesini engelliyor" dedi. 

Sabri, Cuma günü düzenlenecek Kuranı Kerim-i güzel okuma yarışmasına katılmak için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kentine geldi. Sabri, söz konusu yarışma öncesi Mescid-i Aksa Camisi'nın durumu hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu. 

Mescid-i Aksa'nın etrafında güvenlik amacıyla bulunan İsrail askerlerinin işgalci olduğunun altını çizen Sabri, "Güvenlik tedbiri adı altında son günlerde bilinçli bir şekilde Müslümanların Mescid-i Aksa'da namaz kılmalarını engellemek istiyorlar. İsrail'in amacı Mescid-i Aksa'yı işgal edip, Yahudilere ibadet yolunu açmaktır" diye konuştu.

"Mescid-i Aksa her gün Yahudilerin saldırısına uğruyor" 

İsrail'in Mescid-i Aksa üzerinde yaptığı tarihsel planlarının şimdiden başarısızlıkla sonuçlandığına dikkati çeken Sabri, "Camiden zorla çıkarılıp, ibadet etmemize engel olmalarına rağmen, işgal hareketine engel olmaya devam edeceğiz" dedi. 

Mescid-i Aksa'nın korunması ve saldırılara karşı sessiz kalınmaması için tüm Müslümanlara çağrıda bulunan Sabri, "Her gün Yahudilerin saldırılarına maruz kalan Aksa'nın korunması ve maruz kaldığı tehlikenin ortadan kaldırılması için tüm Müslümanların sorumluluklarını yerine getirmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...