Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB'den 'Avrupa projesinin sonu' uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
AB'den 'Avrupa projesinin sonu' uyarısı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

AB Komisyonu'nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Avramopulos, "Schengen bölgesi tehdit altında. Eğer Schengen çökerse, bu Avrupa projesinin sonunun başlangıcı olur" dedi.

AB Komisyonu'nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu üyesi Dimitris Avramopulos, AB'nin, sığınmacı krizinin çözümünde yetersiz kalındığını belirterek, Schengen üyesi ülkeler arasında başlayan sınır kontrollerinin Avrupa projesinin sonu olabileceği uyarısında bulundu.

"Daha fazla üye devlet, iç sınır kontrollerini uygulamaya koymaya başladı" ifadesini kullanan Avramopulos, İsveç, Danimarka ve Almanya'nın son zamanlarda aldığı önlemlere atıfta bulundu. 

Schengen bölgesinin tehdit altında olduğunu söyleyen Avramopulos, mart ayında AB'nin sınırlarının korunması için yeni önlemler alınabileceğini belirterek, "Eğer Schengen çökerse, bu Avrupa projesinin sonunun başlangıcı olur" diye konuştu.

Avramopulos, Danimarka'nın masrafların karşılanması için sığınmacıların değerli eşya ve paralarına el konulmasını öngören yasa taslağı ile ilgili olarak ise "Durumu takip ediyoruz. Yasayı inceleyeceğiz. Yasa kabul edildiği zaman ise resmi olarak yanıt vereceğiz. Ancak Danimarka gibi üye devletlerin, sığınmacıları onurlu bir şekilde karşılama sorumluluğu var" diye konuştu.

Uluslarası Göç Örgütü'ne göre, AB'ye 2015 yılında bir milyondan fazla sığınmacı girdi. Eğer krize kalıcı çözüm bulunmazsa, 2017 sonuna kadar sığınmacı sayısının 3 milyonu geçeceği öngörülüyor. 

Sorunun çözümü için Türkiye dahil diğer ülkelerin desteğini arayan AB ülkelerinde, artan sayı karşısında serbest dolaşım imkanı sağlayan Schengen Anlaşması'nı riske atacak şekilde sınır kontrollerine başlanmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...