Gelişmiş ülkelerde 'göçmen karşıtlığı artıyor' uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Gelişmiş ülkelerde 'göçmen karşıtlığı artıyor' uyarısı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Müdürü William Lacy Swing, göçmen karşıtlığının pek çok gelişmiş ülkede eşi benzeri görülmemiş bir şekilde arttığı uyarısında bulundu.

Swing, İsviçre'nin Cenevre kentinde yabancı gazeteciler derneği tarafından düzenlenen basın toplantısında, Avrupa'daki sığınmacı krizini değerlendirdi.

Geçen yıldan bu yana Avrupa'ya ulaşan sığınmacı sayısının bir milyonu geçtiğini, sığınmacıların kışa ve kötü hava koşullarına rağmen deniz yoluyla Yunanistan'a geçmeye devam ettiğini ifade eden Swing, "Birlik sağlandığı sürece Avrupa Birliği sığınmacı akınıyla kusursuz bir şekilde baş edebilecek kapasiteye sahip... Ancak pek çok gelişmiş ülkede göçmen karşıtlığı eşi benzeri görülmemiş bir şekilde artıyor" dedi. 

"AB ülkeleri sığınmacı krizi konusunda siyasi irade göstermiyor"

Swing, Türkiye, Ürdün ve Lübnan'ın 4,5 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, AB ülkelerini sığınmacı krizi konusunda siyasi irade göstermemekle eleştirdi.

AA muhabirinin 25 Ocak'ta Cenevre'de düzenlenmesi planlanan Suriye görüşmelerinden beklentisine yönelik soruya ise Swing, "Avrupa'ya göç akınının azaltılması konusunda en büyük umut, Suriye'de beş yıldır devam eden savaşa çözüm bulmak olacaktır" yanıtı verdi.

IOM'in verilerine göre ocak ayının başından beri deniz yoluyla Yunanistan ve İtalya'ya geçen göçmen sayısı 24 bini geçti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...