Sierra Leone'da yeni Ebola vakası

Düzenleyen:
Sierra Leone'da yeni Ebola vakası

DÜNYA Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü'nün Batı Afrika'daki Ebola salgınının sona erdiğini açıklamasının ardından Sierra Leone'da Ebola vakası görüldü.

BBC'nin haberine göre, Sierra Leone'lu yetkililer, ülkenin kuzeyindeki Tonkolili bölgesinde hafta içinde hayatını kaybeden bir hastaya yapılan Ebola testinin pozitif çıktığını belirtti.

Ebola virüsü taşıyan kişinin, Tonkolili'ye ülkenin Gine sınırına yakın olan Kambia bölgesinden geldiği, sağlık görevlilerinin hayatını kaybedene temas etmiş olabileceklere ulaşmaya çalıştığı bildirildi.

Ebola salgınının Sierra Leone'da 7 Kasım'da, Gine'de 29 Aralık'ta sona erdiğini duyuran Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 14 Ocak'ta salgının devam ettiği tek ülke olan Liberya'da, Ebola virüsünün azami geçiş süresinin iki katı olan 42 günlük sürenin vaka olmadan atlatıldığını açıklamıştı.

DSÖ, Liberya ile birlikte Batı Afrika'daki Ebola salgınının ortadan kalktığını ilan etmiş ancak bu üç ülkede tekrar ufak çaplı Ebola salgını yaşanabileceği uyarısında bulunmuştu.

Gine'nin güneyinde 2013 yılının aralık ayında başlayan salgın daha sonra Liberya ve Sierra Leone'ye sıçramış ve 7 ülkede daha Ebola vakalarına rastlanmıştı. Salgın nedeniyle tüm dünyada 11 bin 315 kişi hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...