Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lübnan'daki Suriyeli çocuklar zor şartlarda eğitimlerine devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Lübnan'daki Suriyeli çocuklar zor şartlarda eğitimlerine devam ediyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Suriye'deki iç savaş sebebiyle aileleriyle Lübnan'a kaçmak zorunda kalan Suriyeli çocuklar, bu ülkedeki bir siyasi lider tarafından bağışlanan okulda zorlu şartlar altında eğitimlerine devam ediyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle Lübnan'a sığınan Suriyeli çocuklar, zor şartlar altında diploma beklentisi olmadan eğitimlerine devam ediyor.

Başkent Beyrut'un doğusunda yer alan Şanay bölgesinde Lübnanlı bir siyasi lider tarafından, Suriyeli çocukların eğitim hayatlarına devam etmesi için bağışlanan okulda, resmi olarak tanınmadığı için diploma da alamayacak olan her kesimden öğrenci, ülkelerinden uzakta, kalabalık sınıflarda yarım gün sistemiyle eğitim görüyor.

"Tüm zorluklara rağmen üniversite hedefimi gerçekleştireceğim"

Halep'ten bir buçuk sene önce Lübnan'a gelen 18 yaşındaki Diya el- Kurdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dokuzuncu sınıfta okuduğunu ve tüm zorluklara rağmen üniversite hedefini gerçekleştireceğini belirterek "Savaş yüzünden eğitimime Şanay'da devam etmek zorundayım. Suriye'nin halinin ne olacağı belli değil ama yine de ülkeme dönüp üniversiteye orada devam etmek istiyorum. Kim ülkesine dönüp orada yaşamak istemez ki" dedi.

Savaşın başladığı 2011 yılında Suriye'nin Humus kentinden Lübnan'a gelen okul müdürü Ahmed el-Avad da okulun üç yıldır eğitim verdiğini ve halihazırda bin civarında öğrencinin burada eğitim gördüğünü söyledi.

"Birlik ve sevgi içinde bir arada yaşayabilen bir nesil"

Avad, okulun, Suriyeli gençlerin kurtulması ve eğitimlerine devam edebilmesi için iyi bir örnek olduğuna değinerek, "Okulda Suriye'nin her yerinden, farklı mezhep ve etnik gruptan öğrenci ve öğretmen var. Öğrenmek ve öğretmek aynı ailedeki gibi samimi bir ortam ve sevgi doğuruyor. Böylece Suriye'nin nesillerini yeniden inşa ediyoruz. İnsanlar arasında ayrım gözetmeksizin sevgi ve birlik içinde yaşayabilen bir nesil" ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...