HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Suudi Arabistan TÜBİTAK'tan vazgeçmedi

Düzenleyen: /
Suudi Arabistan TÜBİTAK'tan vazgeçmedi
Tübitak, , Haber

DÜNYA Haberleri

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, BALİSTİKA Suudi Arabistan'a ikinci parti satış için anlaşma yapıldığını belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından geliştirilen Balistik Görüntü Analizi ve Tanıma Sistemi'nin (BALİSTİKA) Suudi Arabistan'a ikinci parti satışı için yeni anlaşma yapıldığını belirterek, "İlave 8 sistemin geliştirilmesini ve kurulumunu kapsayan anlaşmayla Suudi Arabistan'da hizmet verecek BALİSTİKA sayısı 6'dan 14'e çıkacak" dedi.

Işık, AA muhabirine TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen BALİSTİKA'ya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sistemin olaylarda ele geçirilen silah, mermi çekirdeği ve kovanların balistik incelemelerinin, merkezi veri tabanında bulunan verilerle karşılaştırılmasını sağladığını anlatan Işık, böylece balistik uzmanların kovan ve mermi çekirdeklerini incelerken karşılaştıkları sorunların ortadan kalktığını söyledi.

Işık, farklı coğrafik konumlardan elde edilen veriler ve eşlik eden bilgilerin, BALİSTİKA sayesinde bir arada saklanarak sorgulanabildiğini ifade etti. BALİSTİKA'nın en önemli özelliklerinden birisinin, daha fazla ayrıntı ve daha az hata veren üç boyutlu veri elde etme ve gösterme yeteneği olduğuna dikkati çeken Işık, sistemin getirdiği yenilikler sayesinde balistik uzmanın vereceği kararların hızla alınabildiğini ve başarının büyük oranda arttığını vurguladı.

"SUBA-1 PROJESİ" KAPSAMINDA BALİSTİKA İHRAÇ EDİLDİ''

BALİSTİKA'nın başarı ölçütlerindeki tüm kriterleri karşıladığını ve Emniyet Genel Müdürlüğünden tam not aldığının altını çizen Işık, Ankara başta olmak üzere 10 ayrı bölgede kurulan sistemin tüm Türkiye'yi kapsadığını kaydetti. Sistemin başarısı neticesinde yurt dışına açıldığını dile getiren Işık, Suudi Arabistan ile gerçekleştirilen "SUBA-1 Projesi" kapsamında BALİSTİKA'nın ihraç edildiğini ve 2013 yılında 6 bölgede kurulumunun başarıyla tamamlandığını hatırlattı.

Işık, BALİSTİKA'nın Suudi Arabistan'a ikinci parti satışı için yeni bir anlaşma daha yapıldığını, SUBA-1'in devamı niteliğinde olan SUBA-2'nin imzalandığını belirterek, ilave 8 sistemin geliştirilmesini ve kurulumunu kapsayan anlaşmayla Suudi Arabistan'da hizmet verecek BALİSTİKA sayısının 6'dan 14'e çıkacağını söyledi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...