Rusya'dan yeni açıklama: Yürürlüğe girdi

Düzenleyen:
Rusya'dan yeni açıklama: Yürürlüğe girdi

DÜNYA Haberleri

Rusya Başbakanı'nın Basın Danışmanı Natalya Timakova, açıklamalarda bulundu.

Rusya Başbakanı'nın Basın Danışmanı Natalya Timakova, Türkiye'ye uygulanan yaptırımlarda bir değişiklik olmayacağını, gereklilik halinde hükümetin bu yaptırımların uygulanmayacağı firma anlaşmalarının listesini belirleyeceğini belirtti.

Timakova konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye'ye uygulanan özel önlemler Devlet Başkanı'nın talimatıyla yürürlüğe girdi. Hükümet bu önlemlerin hayata geçirilmesi için belgeleri hazırlıyor. Bunların bazıları hayata geçti ve işlemeye başladı, bazıları ise hazırlanıyor. Hükümet kararnamenin yerine getirilmesi için çalışacaktır.

Bu önlemlerde hiçbir düzenleme yapılması planlanmıyor. Gereklilik halinde kararname çerçevesinde hükümet özel ekonomik önlemlerin uygulanmayacağı kontrat listesini belirleyecektir. Bu tür bir karar Başbakan tarafından alınır."

Daha önce Kommersant gazetesi bazı Türk inşaat şirketlerinin Rusya'da çalışmaya devam etmelerine izin verileceğini, fakat bunun için Rus partner ile ortak işletme kurmak zorunda olduğunu yazmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...