Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de Türkiye aleyhine gösteriye Türklerden protesto

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD'de Türkiye aleyhine gösteriye Türklerden protesto

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

​Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği önünde bir grubun toplanarak terör örgütü lehine gösteri düzenlemesi üzerine Türk bayrakları taşıyan bir başka grup da büyükelçilik önüne geldi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütüne karşı devam eden operasyonlardan dolayı sokağa çıkma yasağını bahane eden, aralarında Ermenilerin de bulunduğu yaklaşık 30 kişilik bir grup, Washington'daki Türk Büyükelçiliği'nin önünde gösteri düzenledi.

Türkiye aleyhine yapılan gösterinin haberini alan ve çoğunlukla Türklerden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grup da büyükelçilik önünde toplandı. Türk bayrakları taşıyan bu grup, büyükelçilik önündeki kaldırım boyunca sıralanarak, "PKK, DAEŞ ortaktır", "Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir" şeklinde slogan attı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gösterisi yaklaşık 3 saat sürdü.

Büyükelçilik önünde toplanan Türkler adına konuşan Türk Amerikan Dernekleri Yönlendirme Komitesi Başkanı İbrahim Uyar, ABD’de görev yapan 155 örgütü temsilen geldiklerini belirtti.

ABD kamuoyunda, terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonların, Kürt halkına yapılıyormuş gibi bir izlenim uyandırılmaya çalışıldığını söyleyen Uyar, “Burada Türkiye'yi protesto etmek için toplanan kalabalık, Kürtlerin ismini kullanarak terör örgütü PKK'nın propagandasını yapıyor. Biz de toprağımıza, bayrağımıza sahip çıkmak için buraya geldik” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...