Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sırp polisler soygundan gözaltına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Sırp polisler soygundan gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde görevli beş özel harekat polisi, eylülde meydana gelen 316 bin avroluk soyguna karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Bosna Sırp Cumhuriyeti (RS) İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevli beş özel harekatçı polisin de aralarında bulunduğu yedi kişi, geçen eylül ayında meydana gelen soyguna karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

RS İçişleri Bakanı Dragan Lukac, düzenlediği basın toplantısında, 22 Eylül'de meydana gelen soygunda, bir bankanın Zagreb'deki merkezine nakledilen 316 bin avronun özel güvenlik şirketine ait zırhlı bir araçtan çalındığını anımsatarak, soyguna karıştıkları gerekçesiyle beşi polis, yedi kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Soyguna karışan polislerin hem kurumlarını hem de meslektaşlarını utandırdığını söyleyen Lukac, "Onları ne üniformaları ne de polis rozetleri koruyabilecek" dedi.

RS Özel Savcılığı Güvenlik ve Araştırma Daire Başkanı Darko İlic de gözaltına alınan beş şüphelinin tutuklu, ikisinin ise tutuksuz yargılanacağını belirterek, "Soygunla ilgili her şey çok net. Kimin, ne yaptığı belli. Soygunda kullanılan ve daha sonra gömülen silahların neredeyse tamamını bulduk" ifadesini kullandı.

İncelemelerin ardından çalınan paranın bir kısmına ve parayla satın alınan mal varlıklarına ulaştıklarını aktaran İlic, soygun günü söz konusu beş polisin de çalışmıyor olmasının soruşturmadaki ilk şüphelenilen husus olduğunu kaydetti.

Bu arada, ülke medyasında yer alan bazı iddialara göre, soyguna karışan polislerin yakalanmasına lüks bir yaşam sürmeye başlamaları ele verdi. Soruşturmayı yürüten makamların, polislerin gelirleriyle yaşadıkları lüks hayatın tutarsızlık gösterdiğini tespit ettikleri iddia edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...