Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye'de eğitim Rus bombardımanı altında devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Suriye'de eğitim Rus bombardımanı altında devam ediyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rus savaş uçaklarının, Suriye'de sivil yerleşim bölgelerine yaptığı yoğun hava saldırıları, Suriyelileri eğitim-öğretime evler ve bodrum katlarında devam etmek zorunda bıraktı.

Rusya'nın Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşim bölgelerine ayrım gözetmeksizin yaptığı yoğun bombardımanların, Suriyelileri eğitim-öğretime evler ve bodrum katlarında devam etmek zorunda bıraktığı belirtiliyor.

Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentinde okula dönüştürülen bodrum katında eğitim veren Ahmed el-Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencileri Halep'in neredeyse her gün maruz kaldığı hava saldırılarından korumak için evlerin bodrum katlarına ve sığınaklara taşımak zorunda kaldıklarını belirtti.

Bu şartlarda öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmamaları için en azından okuma ve yazmayı öğretmeye çalıştıklarını ifade eden Hasan, eğitim faaliyetlerini kitap eksikliği ve mevcut kitapların bütün öğrencilere yetmemesine rağmen sürdürdüklerini ifade etti.

Bir evde kurulan okuldaki eğitimden sorumlu Müdür Mustafa el-Ahmed de öğrencileri savaşın olumsuz etkilerinden bir nebze de olsa ayırmak ve eğitim hakkından yoksun kalmamaları için bu yönteme başvurduklarını ve evi okul haline getirdiklerini anlattı.

Din eğitimi öğretmeni Nermin el-Halebi, öğrencileri bombardımanın neden olduğu psikolojik etkilerden uzaklaştırıp eğitim atmosferine sokmak için büyük çaba harcadıklarını aktardı.Kültürlü ve bilinçli nesil bir yetiştirmek için uğraştıklarını kaydeden Halebi, son dönemde Rus uçaklarının okulları hedef aldığını ve eğitimi bodrum katlarına taşıyarak öğrencileri korumayı amaçladıklarını dile getirdi. 

Rus savaş uçaklarının 11 Ocak Pazartesi, Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentinde bulunan Anjara beldesine düzenlediği hava saldırısında 8'i öğrenci 17 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...