Gıda yardımları Madaya'da ölümlerin önüne geçemedi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Gıda yardımları Madaya'da ölümlerin önüne geçemedi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Suriye'de aylardır rejim güçleri ile Hizbullah ablukasındaki Madaya bölgesine yardımların ulaşmasının ardından 7 kişinin daha gıda yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye'de Şam'ın batısında yer alan ve aylardır rejim güçleri ile Hizbullah ablukasındaki Madaya'daki sahra hastanesi doktorlarından Halid Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yardım kafilesinin girişinden sonra gıda yetersizliğinden 7 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Sağlık merkezlerinin ihtiyaca cevap veremediğini dile getiren Muhammed, bölgede ciddi bir gıda sıkıntısı yaşandığını ve durumu kritik 300'den fazla hasta olduğunu belirtti.

Muhammed, yapılan gıda yardımlarının yeterli olmadığını ve ablukanın tamamen kaldırılmasıyla Madaya'daki hastaların tam donanımlı hastanelerde tedavi edilmesi gerektiğini ifade etti.

Madaya'ya aylar sonra ilk kez pazartesi günü insani yardım konvoyu girebilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...