Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Dünyayla iş birliğinin önü açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Dünyayla iş birliğinin önü açıldı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İran'a yönelik ekonomik yaptırımların kaldırılmasının, gelişmenin yolu olan dünyayla iş birliği ve koordinasyonun önünü açtığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'a ekonomik yaptırımların kaldırılmasını, ülke ekonomisinin gelişmesi ve bölgenin istikrarı ve güvenliği için değerlendirmeliyiz" dedi.

İran Meclisi'ndeki bütçe görüşmelerinde meclise hitap eden Ruhani, "Nükleer anlaşmanın uygulanmaya başlanması, olumlu atmosfer ve yeni fırsatlar içermektedir. Bu atmosfer ve fırsatları ülkenin gelişmesi, halkın refahı ve bölgenin istikrar ve güvenliği için değerlendirmeliyiz" dedi.

Nükleer anlaşmanın, gelişmenin yolu olan dünyayla iş birliği ve koordinasyonun önünü açtığını dile getiren Ruhani, "Ekonomik yaptırımların kalkmasından sonra hükümetimizin hedefi, yabancı sermayenin ülkeye gelişinin sağlanması, petrol dışı ürünlerin ihracatına ağırlık verilmesi, petrol ve doğalgaz satışından elde edilecek dövizi en faydalı şekilde kullanmaktır" şeklinde konuştu.

265 milyar dolarlık bütçeyi Laricani'ye takdim etti

Ruhani konuşmasının ardından yaklaşık 265 milyar dolar olan gelecek yılın bütçesini İran Meclis Başkanı Ali Laricani'ye takdim etti.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran'ın 14 Temmuz'da kabul edilen nükleer anlaşmaya uygun olarak gerekli önlemleri yerine getirdiğini onaylamış, bu kararın ardından, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, dün, İran'a uygulanan ekonomik ve finansal yaptırımların kaldırıldığını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...