Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa'daki ilk imam hatip lisesi ilk mezunlarını verecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Avrupa'daki ilk imam hatip lisesi ilk mezunlarını verecek

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gençlere dini eğitim vermek ve dini bilinç kazandırmak amacıyla yaklaşık 4 yıldır hizmet veren Belçika'daki İbn-i Sina İmam Hatip Lisesi bu yıl ilk mezunlarını vermeye hazırlanıyor.

Belçika'nın Mons kentinde 20 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan bir okul binasının, 1989'da alınıp gerekli tamiratın ardından önce İbn-i Sina İslami İlimler Enstitüsü'ne, 2012'de de aynı adla yatılı kız imam hatip lisesine dönüştürülmesinin ardından, okul bu sene ilk mezunlarını verecek.

Avrupa'nın değişik ülkelerinden 184 öğrenci

Okul Müdür Yardımcısı Hakan Ferah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'daki Milli Görüş teşkilatının destek ve katkılarıyla okulun alındığını, ardından da Milli Eğitim Bakanlığına müracaat edildiğini anlattı. Bakanlık yetkililerinin incelemelerinin ardından 2012 yılında İbn-i Sina Enstitüsü'nün aynı adla imam hatip lisesine dönüştürüldüğünü kaydeden Ferah, "Okulumuz şu anda 8 şube ile eğitime devam ediyor ve toplam 184 öğrencimiz var. 2012 yılında kurulduğu için de bu sene itibarıyla ilk mezunlarımızı vereceğiz Allah'ın izniyle" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...