'Oğlumun aklını oynatmasından korkuyorum'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Oğlumun aklını oynatmasından korkuyorum'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail hapishanesinde kıyafetleri çıkartılıp aranan ve şiddete maruz kalan 15 yaşındaki Filistinli Muhammed'in annesi Nur Şubeki, oğlunun aklını oynatmasından korktuğunu söyledi.

İsrail askerlerine taş atmakla suçlanan ve hapiste kıyafetleri çıkartılıp üzeri aranarak fiziksel şiddete maruz kalan 15 yaşındaki Filistinli Muhammed Ahid eş-Şubeki'nin annesi Nur eş-Şubeki, "Muhammed'den başka oğlum yok ve onun aklını oynatmasından korkuyorum" dedi.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Kalkilya şehrinde bulunan evinde AA muhabirine konuşan Filistinli anne Nur, “Hayatımın en zor günlerini yaşıyorum. Oğlum aylardır evde değil, hapiste. Aslında oğlum güçlü bir karaktere sahip ancak yine de ona yaşatılan fiziksel ve zihinsel acılardan büyük endişe duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"O daha çocuk"

Muhammed'den başka oğlunun olmadığını vurgulayan 34 yaşındaki Nur, onun hapiste yaşadıklarından dolayı aklını oynatmasından korktuğunu dile getirerek, "Her ne kadar güçlü bir karaktere sahip olsa da o daha bir çocuk. Gözleri ve ellerinin bağlanması, çırılçıplak üzerinin aranması gibi insanlık dışı uygulamaların onun akıl sağlığını bozabileceğinden korkuyorum" diye konuştu.

Muhammed'in babası Velid Şubeki de oğluna yapılanlarla ilgili çok fazla konuşamayacak derecede üzgün ve kızgın olduğunu belirterek, “Neden oğluma bunu yaptılar? Onun ne suçu vardı ki?" diye sordu.

"Ayakkabısını bile giyemeden camiden alıp götürdüler"

Dede Ahid Şubeki, "Muhammed’i ikindi namazını kılıp camiden çıkarken tutukladılar. Ayakkabısını bile giymesine izin vermediler. Onu dövdüler, zalimce davrandılar. Torunuma da Muhammed Manasıra’ya yaptıkları gibi yapmalarından endişe duyuyorum" diye konuştu.

"Uluslararası toplum müdahele etmeli"

AA muhabirine konuşan Filistin Esirler ve Özgürler Heyeti Kalkilya sorumlusu Lafi Nassar da "Bu çocukların istisnasız hepsi İsrail güçlerinin işkence yöntemlerinden en az birine maruz kalıyor. İsrail makamları, çocukları koruyan uluslararası hukuku ve anlaşmaları hiçe sayıyor. Uluslararası toplumun bu duruma müdahale etmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...