Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ebu Silmiyye: İsrail ablukası altındaki Gazze'de 100 bin insan evsiz

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Ebu Silmiyye: İsrail ablukası altındaki Gazze'de 100 bin insan evsiz

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

“Ambargonun Kırılması ve Yeniden İmar Komitesi” Sözcüsü Ebu Silmiyye, İsrail saldırıları ve ablukası nedeniyle Gazze Şeridi'nde 100 bin insanın evsiz olduğunu belirtti.

Gazze Şeridi'ndeki “Ambargonun Kırılması ve Yeniden İmar Komitesi”nin Sözcüsü Edhem Ebu Silmiyye, "İsrail ablukasının altında 10'uncu yılına giren Gazze'de durum felaket aşamasında" dedi.

Ebu Silmiyye, Gazze'deki Beytu’s-Sahafe basın merkezinde yaptığı açıklamada, Gazze'ye günden güne artırılan abluka nedeniyle insanların günlük temel ihtiyaçlarının tehdit altında olduğunu belirterek, "İsrail ablukasının altında 10'uncu yılına giren Gazze'de durum felaket aşamasında" ifadesini kullandı.

Gazze Şeridi'nin "dünyanın en yoğun nüfusa sahip bölgesi" olduğuna dikkati çeken Ebu Silmiyye, bölge halkının yüzde 80'inin hayır kurumlarından aldığı yardımlarla geçimini sağladığını aktardı.

Komitenin verilerine göre Gazze'de yoksulluğun yüzde 40'ı aştığını ve işsizliğin de yüzde 45 üzerinde olduğunu söyleyen Ebu Silmiyye, İsrail'in 2014 yılındaki son Gazze saldırılarında evleri yıkılanların çilesinin devam ettiğini kaydetti.

Gazze'ye İsrail tarafından uygulanan ablukanın tamamen kaldırılması isteyen ve İsrail'in Filistinli sivillere yönelik saldırılarının önüne geçilecek önlemler alması için uluslararası topluma çağrıda bulunan Ebu Silmiye, "İsrail'in son saldırılarında Gazze Şeridi'nde 20 bin konutun tamamen yıkılması ve İsrail'in inşaat malzemelerinin bölgeye girişine izin vermemesi nedeniyle bugün 100 bin insan evsiz yaşıyor. Uygulanan abluka nedeniyle bugün Sağlık Bakanlığı'nın ilaçta yüzde 30 ve tıbbi sarf malzemelerinde ise yüzde 40 açığı vardır. Gazze'deki sağlık sektörü büyük oranda uluslararası yardım kuruluşlarının yardımıyla ayakta duruyor. Ancak sınır kapılarının kapanması, söz konusu yardım kafilelerinin bölgeye ulaşmasını engelledi. Gazze'ye 2013'ten beri herhangi bir tıbbi yardım kafilesi giriş yapmadı" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...