Nuceyfi'den Türkiye'ye teşekkür

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Nuceyfi'den Türkiye'ye teşekkür

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Eski Musul Valisi Nuceyfi, terör örgütü DAEŞ'in elindeki Musul kentinin geri alınması için kurulan Haşdi Vatani'ye (Sünni güçler) askeri eğitim vermeye devam eden Türkiye'ye teşekkür etti.

Eski Musul Valisi Asil Nuceyfi, terör örgütü DAEŞ'in elindeki Musul kentinin geri alınması için kurulan Haşdi Vatani'ye (Sünni güçler) askeri eğitim vermeye devam eden Türkiye'ye teşekkür ederek, Türkiye'nin bu güçlere yardım eli uzatan ilk ülke olduğunu söyledi. 

Nuceyfi, Erbil kentinde düzenlenen basın toplantısında, Musul'un kurtarılma operasyonu, Türkiye'nin rolü ve Haşdi Vatani gücü hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Irak'ın Türk güçlerinin Başika'daki askeri eğitim üssüne konuşlanması konusunda "çok öfkeli tavır" ortaya koyduğunu belirten Asil Nuceyfi, şunları kaydetti:

"Bu hükümetin tavrı değil, ancak İran etkisi altındaki bazı siyasi tarafların yaşattığı baskıdan kaynaklı. Söz konusu taraflar, Türkiye'nin Musul'un geri alınmasında rolünün olmasını istemiyor ve bundan çok rahatsızlar. Bu taraflar, sadece Türkiye'nin DAEŞ ile mücadeledeki etkin rolüne değil, bilakis tüm uluslararası koalisyon güçlerine karşılar. Ninova halkının Musul'u kurtarma operasyonuna katılmasını engellemek isteyenler, İran'ın Irak'taki etkisinin artmasını isteyen kişilerdir."

"Türkiye vazgeçilmez bir güçtür"

Bağdat ve uluslararası koalisyon güçleri arasındaki sorunların çözüleceğini öngören Nuceyfi, "Türkiye de bu koalisyonun bir parçası olduğundan, Irak ve Türkiye arasındaki sorunlar da çözülmüş olacak. Türkiye vazgeçilecek bir güç değildir" dedi.

DAEŞ'in 16 Aralık Başika saldırısı öncesi, Türkiye'nin sadece Haşdi Vatani güçlerine askeri eğitim verdiğini dile getiren Nuceyfi, "Bu saldırı sonrası Türkiye, Haşdi Vatani askerleri ile birlikte kamp güvenliğini sağlamaya başladı. Aynı zamanda, eğitim üssüne yapılan saldırılar sırasında her iki güç dayanışma içerisinde karşılık veriyor" diye konuştu.

"Haşdi Vatani'ye ilk uluslararası yardım Türkiye'den geldi"

Haşdi Vatani güçlerine uzatılan ilk uluslararası yardım elinin Türkiye tarafından yapıldığını hatırlatan Nuceyfi, "Bu yardımlardan dolayı dost Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Güçlerimizin eğitilmesi ve kampların kurulmasında öncü bir rol üstlendiler. Türkiye yardımların ulaştırılmasında geç kalmadı. Bu konuda yine Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) başkanlığı da gerekli yardımların sunulmasında hiçbir şeyi esirgemedi" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...