'Kayk hakkındaki keyfi idari tutukluluk kararı durdurulmalı'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Kayk hakkındaki keyfi idari tutukluluk kararı durdurulmalı'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Arap Birliği'nden, İsrail'in keyfi uygulamalarını protesto amacıyla 24 Kasım'dan bu yana açlık grevi yapan Filistinli gazeteci Kayk hakkındaki tutukluluk kararının durdurulması gerektiği bildirildi.

Arap Birliği, uluslararası insan hakları örgütlerini İsrail'in, idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto amacıyla 24 Kasım'dan bu yana açlık grevi yapan Filistinli gazeteci Muhammed el-Kayk'ın serbest bırakılması için harekete geçmeye çağırdı.

Arap Birliği'nin Filistin ve işgal altındaki Arap topraklarından sorumlu genel sekreter yardımcısı Said Ebu Ali, "El-Afule Hastanesi'nde yatan ve sağlık durumu kötüye giden Kayk hakkındaki keyfi idari tutukluluk kararı durdurulmalı. Fikir mahkumu olan Kayk'a gazeteci olarak İsrail'in Filistin halkına yönelik ihlallerini nakletmek dışında belirli bir suçlama yöneltilmedi" dedi.

İsrail'in Er-Remle hastanesinde çoğu engelli ve hasta olan 20 mahkumun bulunduğunu ve tıbbi ihmale maruz kaldıklarını kaydeden Ebu Ali, "İsrail'in Filistinli mahkumlara yönelik ihlalleri sürdürmesi, barış karşıtı bir tutum içerisinde olduğunu ve en basit insan hakları ve uluslararası kurallara ehemmiyet göstermediğini ortaya koyuyor" diye konuştu.

İsrail askerleri tarafından 21 Kasım'da Ramallah'taki evinde gözaltına alınan Kayk, İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto etmek için 4 gün sonra açlık grevine başlamıştı. İsrail makamları, aralık ayında Suudi Arabistan'ın El-Mecd televizyonunda görev yapan Kayk'ın "mesleği aracılığıyla şiddete teşvik etmek" suçlamasıyla yargılanmadan 6 ay tutuklu kalmasına karar vermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...