TİKA'nın Arakan'a desteği sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
TİKA'nın Arakan'a desteği sürüyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

TİKA, AFAD, Türkiye'nin Myanmar Büyükelçiliği ve Arakan Yerel Hükümeti iş birliğinde, Myanmar'ın Arakan eyaletinin 7 ilçesinde başlatılan kalıcı konut yapımı çalışmaları devam ediyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'nin Myanmar Büyükelçiliği ve Arakan Yerel Hükümeti iş birliğinde, Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletinin 7 ilçesinde başlatılan kalıcı konut yapımı çalışmaları devam ediyor.

TİKA'dan yapılan açıklamada, Myanmar Büyükelçiliği, TİKA ve AFAD ve Arakan Yerel Hükümeti iş birliğiyle, köylerinden edilmiş ve evleri yanmış yaklaşık 30 bin Müslümanın eski yerlerine yerleştirilmesini içeren bir proje başlatıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, 6 ana kademeden oluşan proje kapsamında şu ana kadar ikinci ve üçüncü kademelerin tamamlandığı, yaklaşık 1500 bambu evin inşasının bitirilerek, hak sahiplerine teslim edildiği ifade edildi.

Projenin ikinci etabı dahilinde, Arakan Bölgesi Kyauk Taw İlçesi İn Bar Yi Köyü'nde 236, Myauk Oo İlçesi Pure İn Köyü'nde 102, Yin Thi Köyü'nde 183 olmak üzere 521 adet evin bitirildiği belirtildi.

Açıklamada, üçüncü etap çerçevesinde de Min Byaer İlçesi Thar Dar Köyü'nde 107, san Htoo Tan Köyünde 43, Sam Ba Lay Köyü'nde 114, Aung Taing Köyü'nde 43 ve Thayet Oak Köyü'nde 140 olmak üzere 447 ev inşa edilerek, hak sahiplerine teslim edildiği kaydedildi.

Arakan'da yaşanan 2012 saldırıları sonrası binlerce ev ve yüzlerce köy ateşe verilmişti. Bölgede, 100 binden fazla Müslüman geçici kamp ve yerleşim alanlarında yaşam mücadelesi veriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...