Budapeşte'de taksiciler 'Uber' uygulamasını protesto etti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Budapeşte'de taksiciler 'Uber' uygulamasını protesto etti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Budapeşte'de yüzlerce taksici, özel araç sahiplerinin taksicilik yaptığı alternatif ulaşım sistemi "Uber" uygulamasını, Andrassy Caddesi'ni trafiğe kapatarak protesto etti.

Budapeşte'de yüzlerce taksici, özel araç sahiplerinin taksicilik yaptığı alternatif ulaşım sistemi "Uber" uygulamasını protesto etti. 

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yüzlerce taksici, üzerine ''Damgasız sigara satışı: Uber'', ''Uber'e hayır'', yazılı araçlarıyla Budapeşte'nin simgelerinden Andrassy Caddesi'ni trafiğe kapattı.

Ulusal Ekonomi Bakanlığı, Belediye Başkanlığı, Ulusal Vergi Dairesi, Ulusal Ulaştırma Kurumunda yetkililerle yapılan görüşmelerden herhangi bir netice alamadıklarını belirten taksiciler, sorunlarına çözüm buluncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini kaydetti.

Taksicilerden Laszlo Sztraka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uber'in taksicilikle ilgili kurallara uymadığını iddia ederek, ''Macaristan'da taksicilerle ilgili kurallar mevcut ama Uber bu kurallara uymuyor. Daha önce yaptığımız eylemler neticesinde Uber'in de bizim uyduğumuz kurallara uyması gerektiği belirtilmişti, Uber hala sorumluluklarını yerine getirmiyor. Daha önce yapılan görüşmelere neticesinde 2018 Aralık ayına kadar Uber'e izin verildi. Bu sürenin çok uzun olduğunu düşünüyoruz çünkü Uber son bir kaç ay içinde iş hacmini 6 katına çıkardı. Bunu haksızlık olarak görüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Macaristan Devlet Bakanı Janos Lazar konu ile ilgili yaptığı açıklamada, konunun çarşamba günü Bakanlar Kurulunda görüşüleceğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...