Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Katar Emiri Al Sani ile Rusya Devlet Başkanı Putin bir araya geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Katar Emiri Al Sani ile Rusya Devlet Başkanı Putin bir araya geldi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Katar Emiri Al Sani ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Moskova'da bir araya geldi.

Resmi temaslarda bulunmak için Moskova'da bulunan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Kremlin Sarayı'nda Rusya Devlet Başkanı Putin'le bir araya geldi. 

Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Putin, Katar'ı Ortadoğu ve Körfez bölgesinin önemli bir ülkesi olarak gördüklerini belirterek Rusya ve Katar arasındaki işbirliğinin geleceğinden umutlu olduğunu dile getirdi.

Putin görüşmede, Ortadoğu'daki sorunlar, enerji, doğalgaz ve yatırım konularının değerlendirileceğini belirtti.

"Sorunlara çözüm aramak istiyoruz"

Katar Emiri Al Sani ise Rusya'nın dünya istikrarı açısından temel rol oynadığını ifade ederek "Rusya ile ilişkilerimizi geliştirmek ve bölgedeki bazı ülkelerin istikrarını da kapsayan önemli sorunlara çözüm aramak istiyoruz" dedi.

Rusya ve Katar'ın enerji ve doğalgaz alanında ortak çıkarları olduğunu vurgulayan Al Sani, görüşmede bu konuların değerlendirileceğini söyledi.

"Suriye'deki krize çözüm çabaları artırılacak"

Görüşmesinin ardından, Katar Dışişleri Bakanı Khalid Al Attiyah ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ortak basın toplantısı düzenledi.

Katar Dışişleri Bakanı Al Attiyah, görüşmede, iki ülke liderinin Suriye'deki krizin siyasi yolla çözülmesi konusunda hemfikir oldukları ve bu yönde çabalarını artıracaklarını belirttiklerini kaydetti.

Putin ve Al Sani'nin, Suriye halkının kendi iradesini gerçekleştirebilmesi için Arap ülkeleri ve uluslararası aktörlerin desteğinin sağlanması konusunda karar aldıklarını da vurgulayan Al Attiyah, iki liderin, Suriye krizinin çözümündeki gecikmenin, durumu daha da kötüleştirerek dinler arası çatışmaya dönüştüreceği konusunda hemfikir olduklarını belirtti. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Suriye krizinin çözümüne yönelik Viyana'da varılan ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından da teminat altına alınan anlaşmaya bağlı kaldıklarını ve Suriye halkının kendi kaderini belirleme yönünde çaba sarf edeceklerini iki ülke devlet başkanı seviyesinde teyit ettiklerini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...