Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail: İran baş düşmanımız

İsrail: İran baş düşmanımız

DÜNYA Haberleri

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, İran'ın geçmişte olduğu gibi şimdi de İsrail'in baş düşmanı olduğunu söyledi.

Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan habere göre, İsrailli düşünce kuruluşu İsrail Milli Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nün Tel Aviv'de düzenlediği konferansta konuşan Yaalon, ''İran ve DAEŞ'in ikisinden biri ile çalışma konusunda tercihte bulunmam istense DAEŞ ile çalışmayı seçerim'' ifadesini kullandı. 
''İRAN İSRAİL'İN BAŞ DÜŞMANI''
''İran'ın geçmişte olduğu gibi şimdi de İsrail'in baş düşmanı olduğunu'' belirten Yaalon, İran'ın, bölgedeki uzantılarına destek olmak ve yardım etmek için yakın gelecekte on milyarlarca dolarlık silah satın alma anlaşması imzalayacağını savundu.
Yaalon, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kuveyt ve bu gruptaki diğerleri ile İsrail arasında büyük ölçüde ortak noktalar bulunduğunu, İran, Müslüman Kardeşler ve uluslararası cihat güçlerinin ortak düşmanları olduğunu anlattı.
Bugün çıkarların ve ilişkilerin anlaşmalar ve barış konferanslarından daha önemli olduğunu aktaran Yaalon, Batının bu fırsatı değerlendirmeyi başarmasını umduğunu kaydetti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...