UAEA'dan Kuzey Kore'ye çağrı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
UAEA'dan Kuzey Kore'ye çağrı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

UAEA Başkanı Amano, Kuzey Kore'nin nükleer programının endişe kaynağı olmaya devam ettiğini belirterek "Kuzey Kore'yi bütün BM Güvenlik Konseyi kararları ve UAEA ilkelerine uymaya davet ediyorum" dedi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Yukiya Amano, UAEA Yönetim Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Birleşmiş Miletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin 2231 (2015) sayılı kararı çerçevesinde İran’ın denetlenmesi ve onaylanmasına ilişkin geçici gündemle toplandıklarını söyledi.

Onaylama ve denetleme çalışmaları için katkıda bulunan bütün üye ülkelere memnuniyetini dile getiren Amano, "Yeni sorumluluklarımızı yerine getirmek için İran'daki faaliyetler, denetim ve onaylama işlemlerini yapmak için Ajans'ın Denetimler Bölümü'nde bir ofis kurulmasını planladım. Bu ofis, mevcut İran Görev Gücü'nün yerini alacak. Değişiklik herhangi bir ek maliyet gerektirmeyecek" dedi.

Kuzey Kore'ye çağrı

Amano ayrıca Kuzey Kore'nin nükleer programının endişe kaynağı olmaya devam ettiğini söyledi. Kuzey Kore'nin yeni nükleer silah denemesi yaptığını hatırlatan Amano, bunun BM Güvenlik Konseyi kararlarının açık ihlali olduğunu ifade ederek "Kuzey Kore'yi bütün BM Güvenlik Konseyi kararlarına ve UAEA'nın ilkelerine uymaya davet ediyorum" diye konuştu.

Amano, Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerinin barışçıl bir şekilde çözülmesi için hazır olduklarını bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...