Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kosova için hayatını kaybeden Slovak askerler anıldı

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
Kosova için hayatını kaybeden Slovak askerler anıldı

DÜNYA Haberleri  / IHA

NATO'nun Kosova Barış Gücü KFOR’daki görevlerinin ardından ülkelerine dönerken meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden Slovak askerler anıldı.

Anı levhası Kosova’da görev yapan Slovak askerlerinin uçak kazasında hayatlarını kaybetmelerinin 10’uncu yıl dönümü vesilesiyle Priştine şehir parkında açıldı. Anı levhasının açılması törenine Slovakya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Miroslav Layçak da katıldı. Saygı duruşu ile başlayan törene aralarında Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ile diğer ülkelerin büyükelçileri, Kosovalı bakanlar ve KFOR yetkileri katıldı.

Kosova Güvenlik Kuvvetleri şeref kıtasının katılımıyla yapılan törende anı levhasına çelenk konuldu. Törende konuşan Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, 43 Slovak askeri ve Kosova’da barış ile istikrarın tesis edilmesinde görev yapan binlerce barış gücü askerinin, Kosova’nın yeni tarihinin ayrılmaz parçası olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Yahyaga, “Kosova, barışın inşası için katkı sağlayan bu askerlere daima minnettar olacaktır” ifadesini kullandı.

Slovak ordusunun en büyük trajedisinin 10’uncu yıl dönümünü anmak için bir araya geldiklerini anımsatan Slovakya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Miroslav Layçak, 10 yıl önce 43 Slovak askerinin Kosova’da görevlerini başarıyla tamamlayarak aileleriyle tekrar kucaklaşmak için ülkelerine dönmek üzere iken uçak kazasında hayatlarını kaybettiklerini belirtti. Layçak, “Bu olay misyonunu tamamlayarak sonunda ölen kahramanın hikayesi gibi görünüyor. Ancak, bu bir hikaye değil yaşanan bir gerçek, hayatını kaybeden askerler de gerçek kahramanlardı” dedi.
19 Ocak 2006 tarihinde Slovakya’ya hareket etmek üzere Kosova’dan ayrılan Antonov 24 tipi uçağın Macaristan’da düşmesi sonucu, Kosova’da görevlerini henüz tamamlayan 43 Slovakya askeri hayatını kaybetmişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...