İngiltere'de imla hatası yapan çocuğa terör sorgusu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
İngiltere'de imla hatası yapan çocuğa terör sorgusu

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İngilizce dersinde yanlışlıkla “terörist evde” yaşadığını yazan 10 yaşındaki Müslüman çocuğun, polis tarafından sorgulandığı ortaya çıktı.

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC’nin haberine göre, ülkenin kuzeyindeki Lancashire’da bir ilkokulda, İngilizce dersinde “terraced house” yerine “terrorist house” (terörist evi) yazan 10 yaşındaki çocuk, polis tarafından sorgulandı.

“İki yanındaki evlere bitişik ev” anlamına gelen “terraced” ile “terrorist” kelimelerini karıştırarak "terörist evde yaşıyorum" yazan çocuğun evindeki bilgisayarı da inceleyen polisin, soruşturmayı derinleştirmeye gerek görmediği belirtildi.

Ancak çocuğun ailesi Lancashire polisinin olayla ilgili özür dilemesini istedi.

Adı gizli tutulan bir akrabası, çocuğun olaydan sonra uyku ve yemek düzeninin bozulduğunu belirterek, "Artık yazı yazarken de güçlük çekiyor, hayal gücünü kullanamıyor" dedi. Akraba, çocuğu ihbar eden öğretmenle ilgili olarak da “Öğretmeni çocuğun imlası kaygılandırmalıydı, başka bir şey değil” diye konuştu.

İngiltere’de terörle mücadele kapsamında devreye alınan “Prevent” (Engel ol) programına göre öğretmenler öğrencilerinin “şüpheli” davranışlarını ihbar etmek zorunda.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...