Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ait binaya el koydu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ait binaya el koydu

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Yahudi yerleşimciler, Doğu Kudüs'te Aksa'nın güneyindeki Silvan beldesinde Filistinlilere ait 2 katlı binaya el koydu.

Vadi Hilveh Bilgi Merkezi isimli Filistinli sivil toplum örgütünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Elad Yahudi yerleşimci organizasyonundan 35 yerleşimci ve çok sayıda İsrail polisi Silvan’ın Baydun mahallesinde iki katlı bir binaya baskın düzenledi.

Baskın esnasında binada kimsenin olmadığı belirtilen açıklamada, evde yaşayan Filistinli kiracının ev sahibi ile mahkemelik olduğu ve birkaç yıl süren davanın ardından önceki haftalarda binayı boşalttığı kaydedildi. Açıklamada içeri giren Yahudi yerleşimcilerin, binanın anahtarına sahip olduklarına dikkat çekildi.

Binanın ilk katının 1967’de Doğu Kudüs’ün işgal edilmesinden önce yapıldığı, ikinci katın ise inşaasının birkaç hafta önce tamamlandığı bildirildi. Vadi Hilveh Bilgi Merkezi’nin açıklamasında binanın sahibinin isminin Ahmet Ebu Ter olduğu kaydedildi.

Aksa’nın güneyindeki Silvan ilçesine Yahudi yerleşimciler geçtiğimiz aylarda da Filistinlilere ait bazı evlere koymuşlardı. Çok sayıda evin "el koyma" tehdidiyle karşı karşıya olduğu belirtilen ilçede yerleşimcilerin, "Davud" adında Yahudi kenti kurmak istediği" kaydediliyor.

İsrail, Filistinlilere ait 2 evi yıktı

Öte yandan İsrail'in, Doğu Kudüs'teki Silvan ve Beit Hanina beldelerinde "ruhsatsız inşa edildiği" gerekçesiyle Filistinlilere ait 2 evi yıktığı bildirildi. 

Beit Hanina’daki iki odalı evin inşasının yeni bittiği ve evin sahibi Hiba Abu Asab’un dört çocuğu ile gelecek hafta taşınmayı planladığı bildirildi.

Samir Nasır isimli Filistinliye ait olan Silvan’daki evin ise henüz inşaat halinde olduğu kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...