Fransa’da 2 PKK’lı 7'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı

Düzenleyen:
Fransa’da 2 PKK’lı 7'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı

DÜNYA Haberleri

Paris İstinaf Mahkemesi, Marsilya'da terör örgütü adına "haraç" toplayan iki PKK’lıya 7’şer yıl hapis cezası verdi

Paris İstinaf Mahkemesi, Marsilya bölgesinde terör örgütü adına şiddet kullanarak "haraç" toplayan iki PKK'yı 7’şer yıl hapis cezasına çarptırdı. 

İstinaf mahkemesi, PKK militanları Öner Uludağ ve Ali Baki'ye daha önce verilen 5 yıllık hapis cezasını yeterli görmedi ve cezayı 7’şer yıla çıkarttı. Mahkeme ayrıca, Uludağ ve Baki'nin cezalarını çektikten sonra Fransa'ya girişlerine yasak getirdi.

Paris Mahkemesi, 24 Mart 2015’te PKK’nın Marsilya’daki elebaşılarından Uludağ ve Baki'ye 5’şer yıl hapis cezası vermiş ancak sanıklar hakkında 9'ar yıl hapis isteyen savcı kararı temyiz ederek davanın istinaf mahkemesinde görülmesini talep etmişti.

Aynı davada Uludağ ve Baki ile yargılanan diğer 7 sanık ise 2 yıla varan hapis cezasına çarptırılmış ancak savcı bu kişiler için temyize gitmemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...