Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Onlar para, biz vatan için savaşıyoruz'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Onlar para, biz vatan için savaşıyoruz'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Suriye Türkmen Meclisi Sorumlusu Solak, "Güç kaybetsek de tek askerimiz kalana kadar mücadelemiz sürecek. Aramızdaki en önemli fark, onlar para, bizler ise vatan ve Allah için savaşıyoruz" dedi.

Suriye Türkmen Meclisi Hatay Şube Sorumlusu Usame Solak, Esed rejimine bağlı birliklerin Türkmendağı'nı ele geçirmek için İran, Irak, Hizbullah, Afgan milisleri ve Rusya'nın desteğiyle saldırıları sürdürmesine rağmen mücadeleyi bırakmayacaklarını söyledi.

Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'nda şiddetli çatışmaların devam ettiğini belirtti.

Muhaliflerin elindeki tüm imkanlarla vatanlarını korumaya devam ettiğini vurgulayan Solak, "Sözde DAEŞ'i vurmaya gelen Rusya, ülkedeki ilk saldırısını Türkmen köylerine yaptı. Saldırılar bugüne kadar devam ederken, Suriye'nin sözde dostları bu olaya sesini bile çıkarmadı. Bu, ülkemiz üzerindeki kirli ittifakı bize bir kez daha gösterdi" dedi.

"Bombalar köylerimize adeta yağmur gibi yağıyor"

Ruslardan güç alan Esed'in Türkmendağı'nı ele geçirmek için bütün olanaklarını kullandığını belirten Solak, şöyle konuştu:

''Rusların geldiği günden bu yana çok can ve köy kaybettik. Rejim, Türkmendağı'nı ele geçirmek için İran, Irak, Hizbullah, Afgan milisleri ve Rusya'nın desteğiyle var gücüyle saldırılarını sürdürüyor. Bombalar köylerimize adeta yağmur gibi yağıyor. Bu kadar güç ve teknoloji karşısında güç kaybetsek de tek askerimiz kalana kadar mücadelemiz sürecek. Aramızdaki en önemli fark, onlar para, bizler ise vatan ve Allah için savaşıyoruz. 60 yaşındaki babalarımızla gençlerimiz omuz omuza vermiş, köylerini koruyor. Tek köyümüz, askerimiz de kalsa savaşmaya devam edeceğiz. Bu topraklar atalarımızın. Buradaki mücadele asla bitmez."

Bayırbucak Türkmen bölgesinin stratejik konumda olduğunun altını çizen Solak, rejimin bu bölgeyi ele geçirip PYD'ye verebileceğini savundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...