Rus uçakları Halep'te muhaliflerin cephe hattına saldırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Rus uçakları Halep'te muhaliflerin cephe hattına saldırdı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'in kuzeyinde muhaliflerin, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile olan cephe hatlarına yoğun bir şekilde saldırdığı bildirildi.

Kentteki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rus uçakları, Halep'in kuzeyindeki Azez ilçesinin güneybatısında yer alan Malikiye ve El-Alkamiye köyleri çevresinde muhaliflerin PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile olan cephe hatlarına yoğun hava saldırısı düzenledi.

Halep'teki yerel aktivistlerden Ebu Ammar AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusların, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin ilerleyişini durdurmak için onların terör örgütü PYD ve DAEŞ'le olan cephe hatlarına saldırdığını söyledi.

"Rusların amacı PYD'nin bölgede ilerlemesini sağlamak"

Rusların amacının PYD'nin bölgede ilerlemesini sağlamak olduğunu iddia eden Ammar, Rusların Suriye'de sadece ılımlı muhaliflerin denetiminde olan bölgelere saldırdığını, terör örgütü DAEŞ'in denetimindeki bölgelerde de sivil yerleşim yerlerini hedef aldığını belirtti.

Ebu Ammar, Rus savaş uçakları tarafından Halep, İdlib, Hama ve Humus'ta muhaliflerin kontrolündeki bölgelerin hedef alındığını vurgulayarak söz konusu saldırılarda çoğunlukla sivillerin yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...