Rusya: Gerekirse kara birlikleri de göndeririz

Düzenleyen: / Kaynak: VATAN
Rusya: Gerekirse kara birlikleri de göndeririz

DÜNYA Haberleri  / VATAN

Rusya Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Oleg Salyukov, gerekli olması halinde Kırım'a kara birlikleri de gönderebileceklerini söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Salyukov, "Kırım'da şu anda kara birliklerimiz yok. Burada yalnızca Karadeniz filosunun birlikleri var" dedi.
 
Salyukov, Kırım'a kara birlikleri gönderilip gönderilmeyeceği sorusuna da, "Bize böyle bir görev verilmesi hâlinde bunu yerine getiririz" yanıtını verdi.
 
'NATO'YA KARŞI BATI CEPHESİNİ GÜÇLENDİRECEĞİZ'
 
Diğer taraftan Salyukov, NATO'nun Doğu Avrupa'da askeri tatbikatlarını yoğunlaştırması nedeniyle ülkenin batı ve merkez bölgelerindeki birlikleri güçlendireceklerini söyledi. "2016'da batı bölgesinde üç, merkez bölgede de bir yeni askeri bölük oluşturulacak" diyen Salyukov, "Bu, NATO'nun tatbikatlarını yoğunlaştırması karşısında alınan önlemlerden biri" ifadelerini kullandı.
 
Kırım, Ukrayna'daki hükümet karşıtı protestoların buraya da sıçraması ardından yapılan bir referandum sonucunda Mart 2014'te Rusya'ya bağlanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: VATAN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...