Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa Başbakanı Valls: DAEŞ'ten kurtulana kadar olağanüstü hal devam etmeli

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Fransa Başbakanı Valls: DAEŞ'ten kurtulana kadar olağanüstü hal devam etmeli

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fransa Başbakanı Valls, Paris'teki terör saldırıları sonrası ülkede ilan edilen olağanüstü hal uygulamasının DAEŞ'ten kurtulana kadar devam etmesi gerektiğini söyledi.

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Paris'teki terör saldırıları sonrası ülkede ilan edilen olağanüstü hal uygulamasının DAEŞ'ten kurtulana kadar devam etmesi gerektiğini söyledi.

Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda BBC televizyonuna konuşan Valls, "Tehdit devam ettiği sürece, bütün imkanları kullanmalıyız. DAEŞ'ten kurtulana kadar olağanüstü hal devam etmeli" dedi.

DAEŞ'le mücadelenin uluslararası planda devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Valls, "Afrika, Orta Doğu ve Asya'da DAEŞ'in kökünü kurutmalıyız. Bu, teröre karşı yürüttüğümüz global bir savaş" ifadelerini kullandı.

Valls ayrıca DAEŞ terörü tehdidinin devam ettiğini belirterek, Fransa'da DAEŞ'in planladığı altı saldırının engellendiğini söyledi.

Avrupa'da sığınmacı sorununa ilişkin bir soruyu da cevaplayan Valls, "Avrupa sınırlarını koruyamazsa, Avrupa fikrinin kendisi sorgulanacaktır" dedi.

Valls, "Köln'deki olaylardan sonra da açık bir şekilde gördük ki sığınmacı akını sadece Almanya'yı değil Avrupa'nın kuzeyi, Avusturya ve Balkanları da etkiliyor. Sınırlarımız için pratik çözümler bulmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Fransa'da olağanüstü hal uygulaması 26 Şubat'ta sona erecek. Cumhurbaşkanı François Hollande'ın olağanüstü halin altı aya kadar uzatılabilmesini öngören anayasa değişikliğini şubat ayının ilk haftasında bakanlar kurulunun gündemine getirmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...