Slovenya'nın en büyük marketler zincirinden İsrail ürünlerine boykot

Düzenleyen:
Slovenya'nın en büyük marketler zincirinden İsrail ürünlerine boykot

DÜNYA Haberleri

170'den fazla Filistinli örgüt tarafından desteklenen BDS Hareketi'nin (Boykot, Tasfiye ve Müeyyide Hareketi) baskıları sonucu Slovenya'nın en büyük marketler zinciri Mercator, İsrail mallarını raflardan kaldırma kararı aldı.

Slovenya hükümetinin de hissedarı olduğu Mercator'un BDS aktivistlerinin baskısı sonucu aralarında greyfurt, hurma ve avokadonun da bulunduğu İsrail mamüllerini raflarından kaldırma kararı alması sonrasında İsrail, Slovenya Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı. İsrail'in ayrıca boykota son vermek için Slovenya'daki büyükelçisi Shmuel Meirom'u da Sloven dışişleri bakanlığı ve Mercator yöneticileri ile bir araya getirmeye hazırlandığı bildiriliyor.

2014 yılında Mercator, yine BDS aktivistlerinin baskısıyla JAFFA markalı greyfurtların boykot edilmesi yönünde bir teşebbüste bulunmuş lakin İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleriyle karar iptal edilmişti.  

2005'te kurulan BDS hareketi, İsrail'e yönelik iktisadi ve siyasi baskının artırılması yoluyla Batı Şeria ve Gazze'de işgale ve Filistin topraklarının sömürüsüne son verilmesi , İsrail'de Arap ve Yahudi vatandaşlara eşit muamele ve Filistinli mültecilere geri dönüş hakkı tanınması gibi taleplerin yerine getirilmesinin sağlanması gayesi taşıyor.

Kaynak: Zambak.ba

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...