Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsveç çalınan pasaportlara karşı yeni önlemler aldı

Düzenleyen:
İsveç çalınan pasaportlara karşı yeni önlemler aldı

DÜNYA Haberleri

İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman, son yıllarda rekor sayıda İsveç pasaportunun çalındığı ve kaybolduğu gerekçesiyle yeni önlemler alındığını belirtti.

İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman, son yıllarda rekor sayıda İsveç pasaportunun çalındığı ve kaybolduğu gerekçesiyle yeni önlemler alındığını belirterek, "Yeni uygulamayla, bir kişi 5 yıl içinde 3 defa pasaport alabilecek. Yıl içinde 3'den fazla pasaport kaybedenlere yönelik soruşturma başlatılacak" dedi.

Ygeman, son yıllarda rekor sayıda İsveç pasaportunun çalınıp karaborsada yüksek ücretlerle satıldığını kaydederek buna engel olmak için çıkarılan yeni pasaport yasasını AA muhabirine değerlendirdi.

2013 yılında çalınan ve kaybolan pasaportlara dair hükümetin elde ettiği verileri ve raporu detaylandıran Ygeman, ''170 bin İsveç, 477 bin Almanya, 195 bin Danimarka, 140 bin Norveç ve 44 bin Finlandiya pasaportu çalındı ya da kayboldu'' dedi.

Ygeman, "Bu pasaportların bir kısmının çeşitli suçlara bulaşanlar ile insan kaçakçılarının eline geçtiğini dair elimizde raporlar var. Bu durumun önüne geçmek için yeni kurallar getirdik'' ifadelerini kullandı.

Söz konusu kuralların Nisan ayında yürürlüğe gireceğini kaydeden İsveçli Bakan, şöyle devam etti:

"Yeni uygulamaya göre, bir kişi 5 yıl içinde 3 defa pasaport alabilecek. Yıl içinde 3'den fazla pasaport kaybedenlere yönelik soruşturma başlatılacak ve pasaport verilmeyecek. 6-12 yaş grubundaki çocuklar için pasaport 3 yıl geçerli olacak. 6 yaşından küçük çocuklar için de pasaport 2 yıl geçerli olacak. İsveç pasaportu taşıyanlar için Schengen ülkeleri de dahil olmak üzere parmak izi kontrolü yapılacak. Herkesin parmak izi bir olmadığı için, kaçakçılardan satın aldığı İsveç pasaportu ile sınırı geçmek isteyen kişi de bu şekilde deşifre edilmeye çalışılacak.''

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...