Kuzey Amerika Dışişleri Bakanları Kanada'da toplanacak

Kuzey Amerika Dışişleri Bakanları Kanada'da toplanacak

DÜNYA Haberleri

Kanada, 29 Ocak tarihinde Kuzey Amerika Dışişleri Bakanları Toplantısı'na ev sahipliği yapacak.

Kanada Dışişleri Bakanı Stephen Dion yaptığı yazılı açıklamada, Kuzey Amerika Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın 29 Ocak 2016 tarihinde Kanada’nın Québec City kentinde gerçekleşeceğini belirtti. Toplantının Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada Dışişleri Bakanları arasında gerçekleşeceğini duyuran Bakan Dion, her yıl bu üç ülkeden birinde tekrarlanan toplantının, ortak çıkarlarda üç taraflı işbirliği için büyük bir fırsat olduğu kaydetti.
Bu yılki toplantıya, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Meksika Dışişleri Bakanı Claudia Ruiz Massieu katılacağını açıklayan Bakan Dion, toplantıda iklim değişikliği, temiz enerji ve çevre konularında katılımcı ülkeler arasında işbirliğini güçlendirme çabalarını gözden geçireceklerini bildirdi.
Açıklamada bakanların, bölgesel ve küresel güvenlik konusunda işbirliğini artırma konuları ile üç ülke arasındaki ticareti etkileyen engelleri azaltılması ve Kuzey Amerika’nın rekabet gücünün artırılmasını ele alacakları belirtildi.
Öte yandan, Kanada’nın Harper Başbakanlığındaki Muhafazakar Parti hükümeti zamanında Meksika vatandaşlarına koyduğu vize uygulamasının da, toplantının yerel gündem maddelerinden biri olması bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...