'Tunus'taki kargaşanın ardında yıkıcı taraflar var'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Tunus'taki kargaşanın ardında yıkıcı taraflar var'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Tunus Başbakanı Habib Essid, ülkesindeki kargaşanın arkasında “yıkıcı” tarafların bulunduğunu söyledi.

Tunus Başbakanı Habib Essid, başkent Tunus’ta bakanlar seviyesinde yapılan olağanüstü toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, ülkesindeki kargaşanın arkasında “yıkıcı” tarafların olduğunu belirterek, “Gençlik hareketlerini kullanarak ülkemizdeki rejimi değiştirmek ve kendi rejimlerini dayatmak isteyen bu akımları yeneceğiz” ifadesini kullandı.

Hükümetin görevinin ülkenin sorunlarına çözüm bulmak olduğunu dile getiren Essid, ülkesinin önündeki engellerin başında güvenlik, terörün ekonomiye etkisi, ekonomik ve sosyal konuların geldiğini aktardı.

Güvenlik güçleri ve sivil toplum kuruluşları sayesinde ülkedeki güvenliğin düzelmekte olduğunu kaydeden Essid, Tunus’un yaşadığı geçici dönemin önemli olduğuna ancak bazı sıkıntılarıyla karşılaşıldığına dikkati çekti.

Tunus'ta başkentin güney batısındaki Kasrin vilayetinde Rıda Yahyavi ve bir grup üniversite mezunu genç, 2014 yılında düzenledikleri "iş talebi" gösterileriyle valilik tarafından ilk işe alınacaklar listesine isimlerini yazdırmıştı. Ancak geçen hafta sonu isminin hazırlanan listede olmadığını fark eden Yahyavi'nin, protesto amacıyla tırmandığı direkte elektrik akımına kapılması sonucu ölümü, hükümet karşıtı protestoları başlatmıştı. Kasrin'de başlayan gösteriler, Silyane, Sidi Bu Zeyd, Kafsa, Bace, Cendube, Kayravan, Mehdiye, Safaks, Tatavin ve Medenin vilayetlerine de yayılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...