HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Madaya'da 400 kişinin sağlık durumu kritik

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Madaya'da 400 kişinin sağlık durumu kritik
Madaya, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Yerel kaynaklar, Madaya'da durumu kritik olan 400 kişinin en yakın zamanda beldeden çıkarılıp tedavi altına alınması gerektiğini belirtti.

Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzeybatısında yer alan ve 7 aydan bu yana rejim güçleri ile Hizbullah milislerinin kuşatması altında yer alan Madaya'da durumu kritik olan 400 kişinin en yakın zamanda beldeden çıkarılıp tedavi altına alınması gerektiğini ifade eden yerel kaynaklar, durumu acil olan 10 kişinin ise derhal beldeden çıkarılıp hastaneye nakledilmesi gerektiğini dile getirdi.

Belde üzerindeki kuşatmanın devam ettiğini ve Birleşmiş Milletler'in (BM) Madaya'ya yeteri yardımı yapmadığını belirten kaynaklar, ''BM 40 bin nüfuslu bir beldeye yeteri kadar yardımda bulunmadı. Hala insanlar açlıktan ölüyor. Sağlık sorunları nedeniyle 400 kişinin beldeden çıkıp tedavi görmesi gerekiyor. Bu kişilerin durumları her gün daha kötüye gidiyor'' dedi.

"Bir kişi açlıktan hayatını kaybetti"

Hizbullah milislerinin kuşatması altında yer alan Madaya beldesinde bir kişinin açlıktan hayatını kaybettiği, 10 kişinin ise durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...