Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İngiltere'de en az 30 Rus ajanı olabilir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İngiltere'de en az 30 Rus ajanı olabilir'

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiliz The Times gazetesinde yer alan bir haberde, İngiltere'de en az 30 Rus ajanının bulunduğu iddia edildi.

İngiliz The Times gazetesinde yer alan bir haberde, "Rusya'nın Birleşik Krallık'taki casusluk faaliyetlerinin Soğuk Savaş dönemindekine ulaştığı" öne sürüldü.

Güvenlik uzmanı Rus gazeteci Andrei Soldatov'un açıklamalarına yer verilen haberde İngiltere'de en az 30 Rus ajanının bulunduğu iddia edildi.

Gazeteye göre Soldatov, "Birleşik Krallık'ta faaliyette bulunan Rus ajanların sayısının Soğuk Savaş dönemiyle mukayese edilebileceği ya da bu seviyenin üzerine çıkmış olabileceğini" söyledi.

"Birleşik Krallık'ta en az 30 Rus ajanı bulundurulmasının kuvvetle muhtemel olduğunu" belirten Soldatov, bazı ajanların diplomat olduğunu, "yasa dışı ajanların" ise sahte kimlik kullanarak İngiliz vatandaşı gibi yaşadıklarını anlattı.

"3 ayrı istihbarat servisi çalışıyor"

Bunların çoğunlukla iş adamı gibi davranan ajanlar olduğunu kaydeden Soldatov, "Bu kişiler çoğunlukla istihbarat toplamak üzere Rus güvenlik hizmetleri tarafından seçilip, eğitiliyor. Londra'nın yanı sıra, Kraliyet Donanmasına yakın şehir ve kasabalar da hedef alınıyor. Bunlar arasında, Birleşik Krallık'ın nükleer silahlarının bulunduğu Clyde ile, yeni nesil denizaltı arama ve imha grubunun bulunduğu Batı Avrupa'daki en büyük donanma üssü Devonport yer alıyor" bilgisini verdi.

Birleşik Krallık'ta 3 ayrı Rus istihbarat servisinin faaliyet gösterdiğine dikkati çeken Soldatov, bunların "Rusya Askeri İstihbarat Teşkilatı (GRU)", "Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR)" ve "KGB'nin yerini alan ana istihbarat ajansı FSB" olduğunu belirterek, ülkedeki Rus ajanlarının, özellikle "İngiltere'nin Suriye'de yürüttüğü askeri faaliyetler, silah donanımı, bilim ve teknoloji ile hükümet politikaları" konularında istihbarat topladığını, ayrıca Putin'in muhaliflerinin de hedefler arasında bulunduğunu dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...