Obama 'Zika virüsü' konusunda bilgilendirildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Obama 'Zika virüsü' konusunda bilgilendirildi

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Obama, sağlık ve ulusal güvenlik ekibiyle bir araya gelerek, Zika virüsü ve virüsten halkın korunmasına yönelik tedbirlere ilişkin bilgi aldı.

ABD Başkanı Barack Obama, sağlık ve ulusal güvenlik ekibiyle bir araya gelerek, sivrisinek yoluyla bulaşan Zika virüsü ve Amerikan halkının bu virüsten korunmasına yönelik tedbirlere ilişkin bilgi aldı.

Beyaz Saray'ın yazılı açıklamasına göre Obama, Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanı Slyvia Burwell ile Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Thomas Frieden’in de aralarında bulunduğu sağlık ve ulusal güvenlik ekibi tarafından Amerika kıtasındaki Zika ve sivrisinek yoluyla bulaşan diğer virüslerin gelişimine ilişkin olarak bilgilendirildi.

Söz konusu virüse karşı Amerikan halkını korumak için alınan tedbirleri de dinleyen Obama, ayrıca virüsün görüldüğü yerlere yönelik son dönemdeki seyahat uyarılarıyla ABD'de hamile kadınlara bakım hizmeti sunan sağlık kuruluşlarının yönlendirilmesi konularında da bilgilendirildi.

Açıklamaya göre Obama Zika virüsünün Batı Hemisfer'de yayılmasının potansiyel ekonomik etkisi hakkında da bilgi aldı, virüsün tanımlanmasına ilişkin araştırmaların hızlandırılması gerektiğini belirtti.

Virginia eyaletinde oturan kişinin virüs testi pozitif çıktı

Bu arada, ABD'li sağlık yetkilileri, Virginia eyaletinde oturan ve ülke dışında bazı yerlere seyahat eden bir kişide Zika virüs testinin pozitif çıktığını bildirdi.

Virginia bölgesi sağlık komiseri Marissa Levine yazılı açıklamasında, virüs yayılmasının görüldüğü bir ülkeye giden şahsın, Virginia'daki halk için herhangi bir risk taşımadığını kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...