IKBY Başbakanı Barzani: Terör örgütü DAEŞ'i bozguna uğratacağız

Düzenleyen: / Kaynak: AA
IKBY Başbakanı Barzani: Terör örgütü DAEŞ'i bozguna uğratacağız

DÜNYA Haberleri  / AA

IKBY Başbakanı Barzani, terör örgütü DAEŞ'i bozguna uğratacaklarını söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Erbil'de düzenlenen Reform Haritası ve Ekonomi Bakanlığının Yeniden Yapılandırılması Konferansı'nda yaptığı konuşmada, IKBY'nin hem terör örgütü DAEŞ'in saldırılarından hem de her geçen gün derinleşen ekonomik krizden dolayı zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Terör örgütü DAEŞ'i bozguna uğratarak, sanayi ve endüstri altyapısını yeniden yapılandıracaklarını ifade eden Barzani, şöyle konuştu:

"Doğalgazı dünya ülkelerine ihraç edip, milli birlik, eşit bir toplumu inşa edeceğiz. Bir gün kendi bağımsız devletimize sahip olacağız. Dağın zirvesine ulaşmak elbette çok kolay değildir ancak Kürdistan'ın geleceği için ve burada yaşayan herkesten öz güvenlerinin güçlü, sabırlı ve birlik içerisinde olmalarını talep ediyorum. Ortak rüyalarımızı gerçekleştirmek için bir ekip olarak beraber çalışalım."

Uluslararası koalisyona yardım çağrısı

Barzani, ekonomide yaşanan gerilemenin bir diğer faktörünün de terör örgütü DAEŞ olduğunu vurgulayarak, "Terör örgütü DAEŞ'in halkımıza dayattığı savaş, hemen ardından 1 milyon 800 bin iç göçmen ve sığınmacı akını Kürdistan bölgesinin durumunu zorlaştırdı" dedi.

Bölgenin genel olarak kötü bir süreçten geçtiğini belirten Barzani, daha aktif ve direkt olarak bölgeye ekonomik destek verilmesi için uluslararası koalisyon güçlerine bağlı devletlerden yardım istediklerini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...