Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa Adalet Bakanı istifa etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fransa Adalet Bakanı istifa etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Adalet Bakanı Taubira'nın istifa ettiği bildirildi. Taubira, anayasa değişikliği kapsamında hazırlanan tasarıda yer alan "terör suçuyla bağlantılı olarak vatandaşlıktan düşürme" uygulamasına karşı çıkıyordu.

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Taubira'nın istifasını kabul ettiği belirtildi.

Açıklamada, anayasa reformunun Ulusal Meclis'te tartışmaya açılacağı bir günde Taubira'nın istifasının gerekliliği konusunda Hollande ve Taubira'nın görüş birliğine vardığı ifade edildi.

Taubira'nın yerine Adalet Bakanlığı görevine Jean-Jacques Urvoas getirildi.

İstifa açıklaması sonrası Taubira, Twitter'daki kişisel hesabından paylaştığı mesajında, "Direnmek bazen kalmak, bazen de gitmektir" ifadesini kullandı.

Fransa'da hükümetin anayasa değişikliği kapsamında olağanüstü halin 3 ay uzatılması ve terör suçuyla mahkum olanların vatandaşlıktan düşürülmesini öngören tasarıyı Ulusal Meclis'e sunması bekleniyor. Taubira, terör suçuyla bağlantılı olarak vatandaşlıktan düşürme uygulamasına karşı çıkıyordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...