'AB Schengen'i kaldıramaz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'AB Schengen'i kaldıramaz'

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Uzmanı Baydarol, Schengen anlaşmasının askıya alınacağı yönündeki tartışmaların gerçekçi olmadığını belirterek, "Schengen'in askıya alınması, AB'nin bitmesi anlamına gelir" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Uzmanı Can Baydarol, Schengen anlaşmasının askıya alınacağı yönündeki tartışmaların gerçekçi olmadığını belirterek, "Schengen'in askıya alınması, AB'nin bitmesi anlamına gelir" dedi.

Fransa'nın başkenti Paris'e yönelik terör olayları ve ardından her geçen gün artış gösteren sığınmacı göçü nedeniyle AB üyesi ülkelerin vatandaşlarının birlik içinde serbest dolaşımını sağlayan Schengen anlaşmasının kaldırılacağı yönündeki tartışmaları AA muhabirine değerlendiren Baydarol, "Birliğin güçlü ülkeleri, bu tür tartışmalarla Yunanistan'ı terbiye etmeye çalışıyor. Yunanistan ise mülteciler üzerinden para koparmaya çalışıyor. Tartışmalar olur ama AB Schengen'i kaldıramaz" diye konuştu.

Mülteci krizi bitmediği sürece Avrupa'nın bunu daha çok tartışacağını dile getiren Baydarol, "Schengen'i kaldıracaklarını sanmıyorum. Çünkü Schengen’in askıya alınması AB'nin bitmesi anlamına gelir. Yunanistan'ın AB'nin kriterlerine uyması için uğraşıyorlar" ifadesini kullandı.

AB genelinde terör korkusunun sürdüğünü, Fransa'nın başkenti Paris'ten sonra başka bir ülkeye daha saldırı yapılacağı istihbaratının birçok ülkeyi endişeye sevk ettiğini belirten Baydarol, "Aslında Avrupa değerlerinin ayaklar altına alındığı bir dönemi yaşıyoruz. O hep 'değerler' diye bize anlattıkları şeyleri şimdi kendileri ihlal ediyorlar. Birçok kriter de paramparça edilmiş vaziyette. Bu yüzden de Türkiye'ye yanaşıyorlar. 'Suriyeli mültecileri sizde tutun ki, bizim başımıza dert olmasın' düşüncesiyle Ankara'yı ikna etmeye çalışıyorlar. Bunun için de Türkiye ile ilişkileri düzeltir gibi yapıyorlar ama çok inandırıcı değiller" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...