Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Suheyrat anlaşması Libya için tek seçenek'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suheyrat anlaşması Libya için tek seçenek'

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Libya Özel Temsilcisi Kobler, "Suheyrat anlaşmasının başka bir alternatifi yok. Bu Libya için tek seçenek. Herkesin bu anlaşmanın sonuçlarına ve bundan doğan kurumlara saygı duyması gerekir" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler, Libya'da krizin çözümü için Suheyrat kentinde imzalanan anlaşmanın tek seçenek olduğunu vurguladı.

Tunus'taki BM ofisinde basın toplantısı düzenleyen Kobler, ulusal mutabakat hükümeti ve Suheyrat Anlaşması'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Libya'daki Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'nin ulusal mutabakat hükümetine güvenoyu vermemesine dair Kobler, "Suheyrat anlaşmasının başka bir alternatifi yok. Bu Libya için tek seçenek. Herkesin en kısa sürede hayata geçirilmesi gereken bu anlaşmanın sonuçlarına ve bundan doğan kurumlara saygı duyması gerekir" dedi.

Kobler, uluslararası toplumun Libya'yı barış, istikrar ve güvene kavuşturmak için desteklemesi gerektiğine değinerek, "Libya'daki siyasi otoritelerin, anlaşmanın maddelerini tartıştığı vakti DAEŞ genişlemek, toprakları istila etmek ve Libyalılardan almak için kullanıyor" diye konuştu. 

BM'nin Libya'nın iç işlerine müdahale etmediğini savunan Kobler, sürecin bu ülkenin liderliğinde ve BM desteğiyle ilerlemesi gerektiğini ifade etti. 

Libya ekonomisinin gerilemesine de dikkati çeken Kobler, 2011 ila 2015 yılları arasında Libya Merkez Bankası gelirlerinin 280 milyar dolardan 60 milyar dolara düştüğünü kaydederek, siyasilerin anlaşmaması halinde sıfır rakamının görülebileceği konusunda uyarıda bulundu. 

Libya'daki mali durumun çok kötü olduğunu ve petrol üretiminde 30 milyar dolarlık bir açık olduğunu ifade eden Kobler şunları söyledi: 

"6 milyonluk Libya'da 2,4 milyon kişinin insani yardıma, 1,3 milyonunun gıda yardımına ihtiyacı var. Zengin bir ülkede yaşayan Libyalıların insani yardıma ihtiyacı olması kabul edilemez." 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...