Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Asıl insanlık dersi Batı’nın kendine gerek

Düzenleyen:
Asıl insanlık dersi Batı’nın kendine gerek

DÜNYA Haberleri

Başörtülü diye okuluna alınmayanlar, otobüse bindirilmeyenler, tekmelenerek bebeği düşürülen hamileler ve daha onlarcası...

DAMLA PEKER

Dünya genelinde DAEŞ terörü bahane edilerek Müslümanlara yönelik saldırılar artıyor. İslam düşmanlığıyla mücadele eden Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİB), bu saldırıların kayıt altına alındığı bir internet sitesi kurdu. Sistem sayesinde yurt dışındaki mağdur Müslümanlar, yaşadıkları olayları site üzerinden kaydediyor. Böylece saldırılar tek tek arşivleniyor. En yoğun şikâyet, yaklaşık 45 milyon Müslümanın yaşadığı Avrupa’dan... Her fırsatta örgürlük ve insan haklarından dem vuran Batı’nın sicili oldukça kabarık. Sadece Almanya’da geçen yıl 60’tan fazla camiye ve dini kuruluşa saldırı düzenlendi. Kimi ateşe verildi, kimine molotofkokteyli atıldı. Bazı saldırıları, PKK ve yandaşları üstlendi. DİTİB Dış İlişkiler Müdürü Dr. Zekeriya Altuğ, “Sadece kayıtla yetinmiyoruz. Olayın yaşandığı bölgedeki derneğimizin yetkilisiyle ya da din görevlimizle irtibata geçerek bunu teyit ediyoruz. Ayrıca ‘Pro Diyalog’ projesini hayata geçirdik. Kurum, Almanya’da yaklaşık 1600 fahri diyalog sorumlusu yetiştirdi. Bu gençler, her kesime İslamı doğru şekilde anlatıyor” dedi.

ÇARPICI SALDIRILAR

∂ Almanya’nın Berlin şehrinde kamu alanlarında başörtüsü takılmasını yasaklayan Tarafsızlık Yasası nedeniyle bir ilkokul öğretmeni işe alınmadı. 
∂ Almanya’nın Kuzey Ren-Westfalya Eyaletine bağlı Wuppertal şehrindeki bir ortaokulda, başörtülü olduğu için Müslüman kız öğrenci sınıfa alınmadı. 
∂ Berlin’de bir bayan, başörtüsünden dolayı diş hekimi asistanı olarak işe alınmadı. 
∂ Hollanda’nın Oosterhout kasabasında kamusal alanda burka ve peçe yasağından dolayı peçe giyen Müslüman kadın, belediye otobüsüne alınmadı.
∂ Hollanda’nın Uden kentinde 19 yaşındaki Müslüman kadın, çarşafla belediye otobüsüne binmek istedi ama şoför zorla indirdi. 
∂ İngiltere’nin başkenti Londra’da engelli Türk yolcu, otobüste Türkçe konuştuğu için ırkçı saldırıya uğradı. 
∂ Avusturya’da bir otobüs şoförü, bir kadını başörtüsü yüzünden otobüse almadı.
∂ Paris’te 21 yaşındaki başörtülü hamile kadın, saldırıya uğradı. Saldırganlar, kadına yumruk atarak saçının bir bölümünü kesti.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...