Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karadağ'da hükümet güvenoyu aldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Karadağ'da hükümet güvenoyu aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Karadağ'da eylül ayından beri belli aralıklarla devam eden hükümet karşıtı protestoların ardından mecliste yapılan oylamada mevcut bakanlar kurulu güvenoyu aldı.

Karadağ hükümetinin 28 Aralık'ta aldığı karar gereği, bugün mecliste güven oylaması yapıldı. Oylamaya katılan milletvekillerinin 42'si hükümet lehine oy kullanırken 20 milletvekili ise hükümet aleyhine oy verdi. Muhalefetteki Demokrat Parti (DP) milletvekilleri ise oylamayı boykot etti.

Koalisyon ortakları arasında gerilim

Mecliste üç gündür süren tartışmalarda, özellikle koalisyon ortakları Sosyal Demokrat Parti (SDP) ile Sosyalistlerin Demokrat Partisi (DPS) arasındaki gerilim damga vurdu. SDP Genel Başkanı ve Meclis Başkanı Ranko Krivokapic, DPS Genel Başkanı ve Başbakan Milo Djukanovic'i iki milletvekili "satın almakla" itham etti. Krivokapic'in suçlamaları, koalisyon ortaklığının da sonu olurken, güven oylamasında SDP milletvekilleri de hükümet aleyhine oy verdi.

Başbakan Djukanovic, güven oylaması öncesinde yaptığı konuşmada, muhalefetteki Pozitif Karadağ'ın hükümette yer alma teklifini kabul ettiğini belirterek "Tüm muhalefet partilerinin hükümette yer almasını ve ülkemizin istikrarı için sorumluluk üstlenmesini teklif ediyorum" ifadesini kullandı.

Geçici hükümet kurulmasını ve erken seçime gidilmesini talep eden muhalefet, eylül ayında meclis önünde çadırlı eylem başlatmıştı. Yaklaşık bir ay süren çadırlı eylemin zor kullanılarak kaldırılmasının ardından düzenlenen protestolarda emniyet güçleri ile muhalefet yanlıları arasında arbedeler yaşanmıştı. Belli aralıklarla süren protestoların ardından Başbakan Djukanovic, mecliste güven oylaması yapılmasını kararlaştırmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...