Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Her seferinde yeni nesil İsrail'e karşı devrime kalkışmıştır'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Her seferinde yeni nesil İsrail'e karşı devrime kalkışmıştır'

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas Dış ilişkiler Temsilcisi Hamdan, İsrail'in 1948 yılından bu yana Filistinlilerin iradesini kırmaya çalıştığını ancak her seferinde yeni bir neslin, İsrail'e karşı devrime kalkıştığını söyledi.

Hamas Dış ilişkiler Temsilcisi Usame Hamdan, Batı Şeria ve Kudüs'teki intifadanın, tahmin edilen süreyi aştığını ve çok sayıda şehit verdiğini söyledi.

AA muhabirine konuşan Hamdan, "İntifada kendisine biçilen süreyi aştı ve çok sayıda şehit verdi. Bu şehitlerin çoğunluğu da gerek bıçaklı eylemlere katılanlar gerek araçlarıyla çarpmak suretiyle İsrail askerlerine karşı eylem gerçekleştirenler. Allah'ın huzuruna şehit olarak çıkacaklarını bile bile bu yola girdiler" dedi.

"Bu intifadanın en büyük özelliği, mevcut nesilde yenilme düşüncesini kırmasıdır" diyen Hamdan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü İsrail, 1948 yılından bu yana Filistin nesillerin iradesini kırmaya çalışmış ancak her seferinde yeni bir nesil, İsrail'e karşı devrime kalkışmış ve kendisine has bir tarzla Filistin direnişinin yaşamasına yol açmıştır. İsrailliler bu neslin 'Oslo' nesli (1993'te İsrail ile Filistin arasında yapılan anlaşma) olduğunu sanıyordu. Ancak düşman İsrail, bu neslin gelişmiş silahlara ihtiyaç duymadan, elindeki en küçük imkanlarla bile direnişe geçebildiğini görünce şaşırdı."

Filistin İstihbarat Müdürü Macid Farac'ın, İsraillilere yönelik saldırıları engelledikleri yönündeki açıklamalarını "utanç verici" olarak nitelendiren Hamdan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın İsrailli ölülerin aileleriyle görüşmesine ilişkin "Ebu Mazin'in ölen İsraillilerin aileleriyle görüşmesi şüphesiz utanç verici bir durumdur" ifadesini kullandı.

Öldürülen İsraillilerin çoğunun Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilerden ya da askerlerden olduğuna dikkati çeken Hamdan, "Abbas, kendi halkının katillerine başsağlığı diliyor ancak biz ne kendisinin ne de yönetimden herhangi bir kimsenin Filistinli şehitlerin aileleriyle buluştuğunu duyduk. Bu da ne akıl ne mantık ne de kişisel nedenlerle açıklanabilir" diye konuştu.

Hamdan, Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukaya değinerek "ablukayı kaldırmak için harcanan çabanın durmadığını ve durmayacağını" vurguladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...