Rusya Konsolosluğu önünde arbede!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rusya Konsolosluğu önünde arbede!

DÜNYA Haberleri  / İHA

İstanbul Alperen Ocakları, Rusya uçaklarının desteğiyle Suriye ordusu tarafından Türkmendağı Bölgesine yapılan operasyonları Rusya Konsolosluğu önünde protesto etti. Kısa süreli gerginliğin yaşandığı eylemde polis ekipleri konsolosluğa yumurta atmak isteyen grubu “Bu hareketler size yakışmıyor” diyerek uyardı.

Rusya uçaklarının desteğiyle Suriye ordusu tarafından Türkmendağı Bölgesine yapılan operasyonlar İstanbul Alperen Ocakları tarafından protesto edildi. Tünel Meydanı’nda toplanan grup sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi’nde bulunan Rusya Konsolosluğu’na geldi. Konsolosluk önünde Çevik Kuvvet Ekiplerinin yaşanabilecek bir olumsuzluğa karşın geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.
Bin yıllık ata topraklarında Rusya tarafından soykırım yapıldığını ifade eden İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Mican, “Çıkar davasına dahil olan Rusya, İran ve Çin tüm dünyanın gözü önünde beş yıldır yaşanmakta olan bu zulme ortak olmuşlardır. Rusya yaklaşık üç aydan beri IŞİD’i vuruyorum bahanesiyle bin yıllık ecdat toprağı olan soydaşlarımızın ve din kardeşlerimizin doğup büyüdüğü ata topraklarında soykırım yapmaktadır. Bizzat kendi gözlerimle şahit oldum ki başta hastaneler olmak üzere kutsal mabetler, sivil yerleşim yerleri, çadır kentler varil bombaları ve misket bombalarıyla yerle bir edilmektedir. Kendilerince haklı buldukları bu katliamlara devam eden Rusya’ya soruyoruz. Suriye senin toprakların mı? Senin Suriye’de ne hakkın var? Ne için orada mücadele ediyorsun, kardeşlerimizin kanını döküyorsun? Yetmedi mi yaptığınız zulümler, döktüğünüz kanlar ? Ey katil Rusya ve destekçileri, bin yıllık ata topraklarımızdan defolun gidin artık!" diyerek yapılan operasyonlara tepki gösterdi.
AÇIKLAMANIN ARDINDAN ARBEDE YAŞANDI
Basın açıklamasının ardından grup beraberinde getirdiği Vladimir Putin’e ait fotoğrafları ateşe vererek yapılan operasyonlara tepki gösterdi. Konsolosluk önünde slogan atarak operasyonlara tepki gösteren grupla konsolosluk önünde güvenlik amacıyla bekleyen güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Polisle grup arasında arbede yaşandı. Arbedenin yaşandığı sırada grup, Rusya Konsolosluğu’na yumurta fırlattı. Atılan yumurtaların artması üzerine polis amirleri megafonlarla ‘atmış olduğunuz taşlar ve yumurtalar polisin üzerine gelmekte bu hareketler size yakışmıyor’ diyerek grubu dağılmaları yönünde uyardı. Gerginliğin devam ettiği sırada bir kişi polis barikatına aşarak Rusya Konsolosluğu’na girmek istedi. Polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilen şahıs alandan uzaklaştırıldı. Sağduyulu vatandaşların araya girmesiyle grupla polis arasındaki gerginlik sona erdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...