Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

80 bin sığınmacıyı sınırdışı ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
80 bin sığınmacıyı sınırdışı ediyor

DÜNYA Haberleri  / NTV

İsveç sığınma başvurusunu reddettiği 80 bine yakın mülteciyi sınırdışı etmeye hazırlanıyor. Gönüllü olarak İsveç'i terk etmeyenler zorla gönderilecek.

İsveç televizyonu SVT'ye konuşan İçişleri Bakanı Anders Ygeman, 80 bine kadar sığınmacıyı sınırdışı etmek için yabancılar dairesi yetkilileri ile polise yetki verildiğini açıkladı.  İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman "Öncelikli olarak sığınmacıların gönüllü geri dönüşlerinin ortamını yaşatmaya çalışacağız. Ancak bunda başarılı olamazsak zor kullanmak zorunda kalabiliriz." dedi. İsveç normal şartlarda sığınma başvurusu reddedilen mültecileri tarifeli uçaklarla sınırdışı ediyor. Ancak bu kez sayının fazla olmasıy nedeniyle İsveç hükümeti özel uçak seferleri düzenlemeyi planlıyor.  Zorla sınırdışı etme uygulamasının bir çok sığınmacının yeraltına inmesine neden olabileceği belirtiliyor. Hükümet, polisi bu konuda da uyardı.

YÜZDE 45'İ REDDEDİLDİ 

İsveç'de geçtiğimiz yıl 163 bin mülteci sığınma başvurusu yaptı. Başvuruların yüzde 45'i İsveç hükümeti tarafından reddedildi.

SINIR KONTROLLERİ BAŞLATMIŞTI 

İsveç geçtiğimiz kasım ayında Danimarka sınırında kontrollere başlamıştı. Danimarka'dan İsveç'e giriş yapan tüm tren ve otobüslerde kimlik kontrolü yapılıyor. 

Sınır kontrollerinin başlamasıyla İsveç'e gelen sığınmacı sayısı günlük 100'e kadar düştü. Sınır kontrolleri yapılmadan önce İsveç'de haftada 10 bin sığınmacı giriş yapıyordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...