Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Moldova'da gergin bekleyiş

Düzenleyen:
Moldova'da gergin bekleyiş

DÜNYA Haberleri

Moldova'da 20 Ocak'ta kurulan koalisyon hükümetinin istifa etmesi için muhalefetin verdiği süre bugün bitiyor.

Moldova'da 20 Ocak'ta kurulan koalisyon hükümetinin istifa etmesi için muhalefetin verdiği süre bugün bitiyor. Rusya yanlısı muhalefet iktidarı çok daha sert protestolarla tehdit ediyor.

Ülkede 20 Ocak'ta kurulan koalisyon hükümetinin istifasını ve erken seçime gidilmesini isteyen Rusya destekli muhalefet güçlerinin, iktidardan beklediklerini alamaması nedeniyle gerilimi artırması bekleniyor. Muhalif güçler, taleplerinin karşılanmaması halinde başkent Kişinev’e giren karayolları ve demiryollarını kapatma ve havaalanında uçuşları engelleme tehdidinde bulunuyor.

Muhalefetin Rusya destekli güçlü oluşumlarından Bizim Parti'nin (NP) lideri Renato Usatıy, protesto gösterilerini, talepleri yerine getirilene kadar sürdüreceklerini vurguladı.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Usatıy, Başbakan Pavel Filip'ten istifa etmeyeceğine dair net bir yanıt aldıktan sonra yeni gösterilere hazırlandıklarını belirterek, "Protestolarda sonuna kadar gitmeye hazırız. Hükümete sadece istifası için değil tüm taleplerimizi yerine getirmesi için süre tanıdık. Görüldüğü üzere iktidardan hiç tepki yok" dedi.

Koalisyon hükümetinin, birkaç saat süren oturumla ve gizlilik içindeki bir ortamda kurulduğunu iddia eden Usatıy, halkın yüzde 80'inin hükümeti istemediğini öne sürdü.

Gösterilerin dozu artacak

Usatıy, geçen pazar günkü gösteriler sırasında parlamento binası önünde provokatif eylemler yaşanmaması için protestocuların şehrin dışına yönlendirildiğini belirterek, "Bir dahaki sefere insanlar artık istediğini yapar. Bir sonraki protesto çok daha sert olacak" diye konuştu.

Moldovalı yöneticilerin, protestolara karşı önlem hazırlığında olduğunu belirten Usatıy, "Bize ulaşan bilgiye göre, iktidar dün Ukrayna'dan biber gazı ve tazyikli su sıkabilecek araçlar talep etmiş. Ukrayna buna razı olur ve yönetim bunları kullanmaya kalkarsa durum çok üzücü bir hal alır. Bunun nasıl sonuçlanabileceğini bilmiyorum" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...